Diyanet İşleri Başkanı Mahmet YGörmez, kendisi için alınan yaklaşık 1 milyon lira değirindeki makam aracına gelen tepkilere cevap verdi.  Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Görmez, tepkilere neden olan makam aracını ifade edeceğini bildirdi.

Görmez '1 milyonluk makam aracı' tartışmalarının sorulması üzerine "Araç kesinlikle zırhlı değil. İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz" dedi.

İddiaların bir algı operasyonuna dönüştürüldüğünü söyleyen Görmez, "Bir kurumun ve o kurumun başındaki insanı itibarsızlaştırmak için bir araç olarak kullanıldı. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün daha o araca binmedim" ifadelerini kullandı.

"Bakanlar Kurulu sadece kurumlara belli bir birimin üzerinden araç alınacaksa izin veriyor. O izni valiliklere de veriyor. Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım.

Eğer siz bir algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya karar vermişseniz, o takdirde sadece Türkiye'de değil Diyanet'in hizmet götürdüğü bütün noktalarda bu adımı atıyorsunuz. Bu haberler yayınlandığı zaman Diyanet İşleri Başkanı o araca binmemiş daha. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün dahi o araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. Bir nokta leke kabul etmez.
Ben ibret-i alem için o aracı iade edeceğim."