DİSK’ten AKP'ye karşı ihtar eylemleri geliyor: Hükümet durmazsa hayatı durduracağız!

DİSK Gezi Parkı’nın korunması için başlayan ve ülke geneline yayılan direnişe ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. DİSK Yönetim Kurulu yarın Başkanlar Kurulu’nu acil olarak toplantıya çağırdı. Başkanlar Kurulu alınan kararların hayata geçirilmesi doğrultusunda eylem programını oluşturacak

DİSK’ten yapılan açıklamaya göre ilk adımda, AKP'ye ihtar amacıyla bugün saat 12:00-14:00 arasında tüm işyerlerinde ve alanlarda bildiriler okunacak.

Çarşamba gününden itibaren İHTAR EYLEMLERİ yaygınlaştırılarak sürdürülecek.

DİSK Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama:

Hükümet durmazsa, hayatı durduracağız!

AKP iktidarı sermayenin çıkarları uğruna tüm ülkeyi bir savaş alanına çevirmektedir.

Taksim’deki son yeşil alanın rant getirecek bir projeye kurban edilmesine karşı başlayan direniş, iktidar tarafından şiddet kullanılarak bastırılmak istenmiştir.

İktidarın bu hoyratça güç gösterisi direnişin ülke çapına yayılmasına ve büyümesine neden olmuştur.

Halk, Erdoğan’ın ağzından çıkan her sözün kanun olamayacağını, kendi haklı ve meşru taleplerinin şiddetle bastırılamayacağını göstermiştir.

Tayyip Erdoğan ise kendi halkın gaz bombalarına boğmuş, sokak ortasında işkence yaptırmış yurttaşlarını sakat bırakmış ve ölümüne neden olmuş bir hükümetin başıdır.

İktidarın, her toplumsal talebi şiddetle bastırma tutumu çığırından çıkmıştır.

Bizler ülkemize dair sorumluluğumuz gereği, Başta Başbakan olmak üzere AKP iktidarını Taksim’den Türkiye’ye yayılan direnişin şartlarını yerine getirmeye çağırıyoruz:

Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalacağı resmen ilan edilmelidir.

Halka uygulanan şiddetin sorumluları hesap vermeli ve istifa etmelidir, biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır.

Ülkenin dört bir yanında gözaltına alınan binlerce kişi hakkında hiçbir soruşturma açılmayacağı ilan edilmeli, yaratılan mağduriyetler nedeniyle halktan özür dilenmelidir.

Taksim başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

Bu şartlar gayet açık, net ve meşrudur. Bu taleplere karşı uygulanan şiddet ise gayrimeşrudur. Erdoğan’ın ifadesiyle “Kendi halkına zulüm eden iktidar, meşruiyetini bitirmiş demektir.”

Hükümetin halka kulak vermemesi, şiddeti durdurup bu taleplere yönelik adım atmaması halinde biz halkın meydanlardan yükselen talebine kulak vereceğimizi ilan ediyoruz.

Bu andan başlayarak yanıt alıncaya kadar, sendikalı, sendikasız, kadrolu, taşeron tüm emekçilerle birlikte hükümeti ihtar ediyoruz, hayatı durduruyoruz.

İşsizleri, ev kadınlarını, esnafları, gençleri, öğrencileri güç vermeye davet ediyoruz.

Sendika.Org