MARDİN'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasım'da PKK'lı teröristlerce makam odasında el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenen, Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün sabah adliyeye çıkarılan 29 kişiden 7'si tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 71 kişiden, emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 29 kişinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 17 kişi savcılık tarafından sorguları sonrası serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden 5'i de mahkemece serbest bırakılırken, aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol'un da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Öte yandan, Jandarma tarafından gözaltına alınan 42 kişinin işlemleri ise devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Adliyeden görüntü

-Alınan güvenlik önlemleri

-Serbest bırakılanlar

-Tutuklananların adliyeden çıkarılması

Haber: Nezir GÜNEŞ / MARDİN,()