BÜLBÜLOĞLU DEVREYE GİRDİ

Katar Emiri Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'nin kazandığı dava sonrasında Marmaris'teki Munamar Beach Otel'de başlayan tahliye işlemlerinde, çoğunluğu İngiliz olmak üzere Rusya, Ukrayna, İran ve Avrupa'dan gelen yaklaşık 400 turistin mağduriyetinin giderilmesi için Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu devreye girdi. Turistleri getiren acentelerin müdürleri ve otel sahipleri ile bir saat süren toplantı düzenlendi. Yaklaşık 400 turist, bugün (Perşembe) saat 02.00 sıralarına kadar süren çalışma ile çevrede ve Marmaris merkezde bulunan nitelikli otellere yerleştirildi.
Yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yapan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Üzücü olayı öğrendiğimizde turistleri getiren acente müdürleri ve otel sahipleri ile toplantı düzenledik. Turizm sezonunun en yüksek dediğimiz döneminde 400 kişiye boş odası bulunan nitelikli otel bulmak çok zordu. Misafirlerimizle bire bir görüşme yaparak üzücü bir olay yaşanmadan farklı otellere yerleştirilme işlemleri yapılmıştır. Otel tamamen tahliye edilmiştir. Büyüyebilecek kriz, meslektaşlarımızın duyarlılığı sayesinde bir kere daha atlatılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Otelde bulunan görevliler ise kamera ve fotoğraf makineleri ile odalarda çekim yaparak eşyaların tahliyesini sürdürdü. Otel içerisinde bulunan 5 dükkanın kiracısı ürünlerini toplayarak otelden ayrıldı. Otel içinde market işleten bir kişi "Söylenecek söz kalmadı, umarım turizm sezonunun ortasında yaşadığımız bu mağduriyet giderilir" dedi.
Otelden gece yarısı kızı ile tahliye edilen yaşlı bir İngiliz kadın, "Marmaris'e tatile geldim ve yaşadıklarım çok üzücü. Sabah saatlerinde Rodos Adası'na gideceğim ama bu gerginlikle nasıl kalkacağımı bilemiyorum. Tüm tatil planlarım bozuldu" dedi.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otel içinde ve dışında geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Tahliye sırasında herhangi bir olay çıkmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
---------------------------------
- Otelin dışarısından görüntü
- Otel lobisinden görüntü
- Otelden çıkan turistlerden görüntü
- Turistlerin acente yetkilileriyle görüşmesiden görüntü
- Mağduriyeti giderilen İngiliz kadın ve kızıyla röp.
- Otel içinde bulunan market işletmecisiyle röp.

(Görüntü geçildi)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), ()