ALMANYA'da yaşayan ve kanser hastalığını yenen Denizlili gurbetçi 52 yaşındaki Göker Gürel, 32 yıl önce birlikte askerlik yaptığı arkadaşları ve komutanları ile bir araya gelerek moral depoladı. 
Almanya'ya 20 yıl önce gidip, işçi olarak çalışan Denizlili Göker Gürel, geçen yıl kolon kanserine yakalandı. Münih'te yaşayan 3 çocuk babası Gürel'in ameliyatla kalın bağırsağının 19 santimetresi alındı, 36 kür kemoterapi gördü. 1 yıllık mücadele sonunda Denizlili gurbetçi hastalığı yenip, normal yaşamına döndü. Gürel'in hastalığı yenmesi üzerine 32 yıl önce Bolu Dağ Komando Tugayı'nda birlikte askerlik yaptığı arkadaşları ve komutanları vefa örneği gösterip, Bodrum'da sürpriz bir buluşma organize etti. 32 yıl önce birlikte vatani görevini yapan Erzurum, Konya, Ankara, İstanbul, Yalova, Sakarya, İzmir'den 32 asker arkadaşı Bodrum'da buluştu. Buluşmada kanseri yenen Göker Gürel, asker arkadaşları tarafından geçmiş olsun dilekleriyle karşılandı. 
KOMANDO YEMİNİ ETTİLER
Bodrum'daki Mazı Mahallesi'nde bir pansiyonda buluşan asker arkadaşları, anılarını tazeledi, Gürel'in hastalığı yenmesi nedeniyle havai fişekler atıldı. 32 yıl önce Bolu'da Tabur Komutanı olan emekli Albay Sayın Erdede, denizin içinde eski askerlerine komando yemini ettirdi. Ellerinde Türk bayrağıyla denizin içinde komando yemini eden eski askerler, sahildeki vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu. 
Buluşmanın onur konuğu Denizlili gurbetçi Göker Gürel, hastalığı yendikten sonra hayatının en güzel 3 gününü yaşadığını belirterek, "Zorlu bir sürecin ardından hayatımın en güzel sürprizini yaşadım. 32 yıl önce vatan savunması için birlikte görev yaptığım asker arkadaşlarım ile biraraya gelmek beni çok mutlu etti. Bu sürprizle sanki yeniden doğdum, 3 gün boyunca arkadaşlarımla anıları yad ettik. Yaptıkları sürpriz için arkadaşlarıma teşekkür ederim. Artık hayata daha sıkı bağlandım" dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Denizdeki komando yemininden ve bayrak açılmasından görüntü,
-Havai fişek atılmasından görüntü,
-Göker Gürel'in konuşmasından görüntü.

Haber- Kamera: Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, ()

============================================