GAZİANTEP'te 4'ü kontrol noktasında, 1'i ise polis tarafından operasyonla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi tutuklandı.
12 Temmuz Çarşamba gecesi İstiklal Mahallesi'nde oluşturulan kontrol noktasında polislerin durdurmak istediği 33 SAA 052 plakalı otomobilde bulunan 4 Suriyeli kaçmaya çalıştı. Polisin takibiyle yakalanan Suriyelilerin üzerinde ve otomobilde kuşağa takılı 2 el bombası ile 2 tabanca ele geçirildi. 
Polisin aynı gün yaptığı bir başka operasyonda da DEAŞ üyesi 1 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 5 DEAŞ'lı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında; ilimiz Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Şahinbey İlçesi İstiklal Mahallesi 33 nolu sokak üzerinde yapılan uygulama sırasında durdurulan şüpheli araç içerisinde 2 el bombası, 2 tabanca ve patlayıcı yerleştirmek için kullanılan bomba kemeri ve çok sayıda dijital materyallerin bulunduğu araç içerisinde diğer şüphelilerle birlikte yakalanarak gözaltına alınan 4 şahıs ve ayrıca DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 1 şahıs olmak üzere toplam 5 şüpheli üzerlerine atılı 'Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
ARŞİV
- Olay yeri
- Suriyelilerin otomobili
- Otomobilde arama yapılması
- Ele geçirilen el bombaları ve yelek
- Polislerin inceleme yapması
- Çevredeki kalabalık
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP,()
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 87 MB