1)KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENEN ANNE VE OĞLU ÖLDÜ

RİZE'de, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 42 yaşındaki Sevdagül Kutlay ile oğlu 19 yaşındaki Muhammet Akkaya öldü. Olay dün gece 03.00 sıralarında Fener Mahallesi Evliya Çelebi Sokak'taki bir binanın 2'inci katında meydana geldi. Iğdırlı olan ve eşinden ayrılan Sevdagül Kutlay, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan kızı 21 yaşındaki Kübra Akkaya ve oğlu Muhammet Akkaya ileD yaşadığı evde gece kömür sobasını yakarak uykuya daldı. Sobadan sızdığı sanılan karbonmonoksit gazından etkilenen ve uyanan Kübra, annesi ve kardeşinin hareketsiz yattığını fark edince komşulardan yardım istedi. Olay yerine gelen komşularının çağırdığı sağlık ekipleri anne ve oğlunun hayatını kaybettiği belirledi. Sevdagül Kutlay ile oğlu Muhammet Akkaya'nın cesetleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayı yaşayan ailenin komşularından Sadık Güzel, genç kızın imdat çığlıkları üzerine evden çıktığını belirterek, "Evlerine hırsız mı girdi diye düşündüm. Kız ambulans çağırmamı istedi. Eve girince anne ve oğlunun hareketsiz yattığını gördüm. Kömürden sızan gazdan zehirlenmişler diye düşünüyoruz" dedi.

Olayda annesini ve kardeşini kaybeden Kübra Akkaya ise bazı eşyalarını alarak evden ayrıldı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen genç kız soruları yanıtsız bıraktı.

Görüntü Dökümü



----------------------



Evden detay



Polisin kapıda beklemesi



Olayı anlatan komşusu



Anne ve kardeşi ölen kızın evden çıkışı



Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-)

===================================================

2)KAHRAMANMARAŞ'TA 45 ÖĞRETMENE FETÖ'DEN GÖZALTI

KAHRAMANMARAŞ'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 45 öğretmen gözaltına alındı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve açığa alınan 50 öğretmenin adreslerine bu sabah Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon yapıldı. Adreslerde arama yapan polis, aralarında okul müdürü ve yöneticilerinin de bulunduğu 45 öğretmeni gözaltına aldı. 5 öğretmen ise adreslerinde bulunamadı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen öğretmenler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirildikleri sırada şüphelilere bir kişi tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü



------------------------



- Şüphelilerin hastaneye getirilmesi



- Genel ve detay görüntüler



- Vatandaşın tepki göstermesi



- Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, ()

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 110 MB



GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: TÜM KANALLAR

==================================================

3)MADEN OCAĞINDA 40 İŞÇİNİN CANI ONA EMANET

ZONGULDAK'ta jeofizik mühendisi 23 yaşındaki Rabia Çelik, 1 yıldır tek kadın personel olarak çalıştığı maden ocağında 40 işçinin güvenli üretim yapması için çaba harcıyor. Çelik, ocakta iş güvenliği önlemlerinin yeterli olup olmadığından zemin etüt raporlarına kadar kontrol ediyor.



Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı olan Rabia Çelik, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden 2015 yılında mezun olduktan sonra iş bulamayınca, daha önce yaz tatillerinde çalıştığı lokantada garson olarak çalışmaya devam etti. Çelik, lokantaya müşteri olarak gelen maden firması sahibi Ferhat Aşkar'ın teklifi üzerine 1 yıl önce maden ocağında çalışmaya başladı. Çelik, 40 işçinin çalıştığı maden ocağında tek kadın personel olarak görev yapıyor. Yerleşim yerinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta orman içinde bulunan maden ocağında her sabah çizmesini, baretini ve iş elbisesini giyerek iş başı yapan Çelik, ocakta işçilerin güvenli üretim yapması için çalışıyor. Ocakta iş güvenliği önlemlerinin yeterli olup olmadığını ve zemin etüt raporlarını kontrol eden Çelik, işçileri denetleyip uyarılarda bulunuyor.



Çelik, üniversitede deprem üzerine çalışmalar yaptığını, mezun olduktan sonra ise hiç düşünmediği madencilik alanında çalışmaya başladığını söyledi. Çelik, "Aslında aklımda yoktu ama başlayınca büyük bir heyecanla işime devam ettim. Masabaşı işler aksine böyle yeraltında heyecanlı işler beni daha çok mutlu ediyor. İşçilere de ilk başta biraz garip geldi ama sonra onlar da alıştı. Şimdi abla, kardeş gibi olduk. İlerisini bilmiyorum ama şuanda buradayım ve mutluyum. İşimi seviyorum" dedi.



Maden firması sahibi Ferhat Aşkar ise Rabia Çelik'in üniversite okuyarak emek verdiğini, lokantada çalışmasına gönlünün razı gelmediğini söyledi. Şirketlerinde faydalı bir personel olabileceğini düşünerek işe aldığını ifade eden Aşkar, "Çok alışık olan bir durum değil tabii. Ben herkese kadın mühendis tavsiye ederim. Erkeklere nazaran biraz daha dürüst ve çalışkan oluyorlar. İlk başta biraz tereddüt ettim başarılı olabilir mi diye. Şu anda memnunum. Çalışmaya devam ediyor. İnşallah uzun süre birlikte çalışırız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:



----------------



-Rabia Çelik'in maden ocağına gelişi



-İş elbiselerini giymesi



-İşçilerin yanına gelip konuşması



-Maden ocağına giriş



-İşçileri kontrol etmesi



-Rabia Çelik ile röp.



-Maden ocağı içinde detaylar



-Ocaktan çıkış



Süre: (6.34) Boyut: (209 MB)



Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,()

===========================================

4)35 BİN LİRA PARA ÇALDILAR, KİRALADIKLARI STÜDYO DAİREDE YAKALANDILAR

KONYA'da 1,5 ay içerisinde 5 akaryakıt istasyonunun marketinden 35 bin lira çalan 3 kişi, kiraladıkları stüdyo daire de yakalandı. Şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Marketteki hırsızlık anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.



Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Selçuklu, Meram ve Karatay İlçelerinde son 1,5 ay içerisinde akaryakıt istasyonlarının geceleri kapalı olan marketlerinin kapı ve pencerelerini levyeyle zorlayıp açarak kasadaki paraları çalan şüphelilerin peşine düştü. Polis, marketlerin güvenlik kameralarını incelediğinde soygunu gerçekleştiren kişinin hırsızlık suçlarından yaklaşık 18 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki Mehmet Ç., olduğunu tespit etti. Mehmet Ç. ve olaya karıştığı ileri sürülen arkadaşları Mehmet U.(22) ile Abdurrahman O.(22) geçen pazar günü düzenlenen operasyonla merkez Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi'nde kiraladıkları stüdyo dairede gözaltına alındı. 5 akaryakıt istasyonunun marketinden toplamda 35 bin lira para çaldığı ileri sürülen şüphelilerden Mehmet Ç., yapılan sorgusunda, suçlamaları kabul edip, "Tüm hırsızlıkları ben yaptım. Arkadaşlarımın suçu yok" dediği öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları paralarla kiraladıkları stüdyo daire de yapılan aramalarda 320 adet senet ve içime hazır bir miktar eroin bulundu. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Ç. tutuklandı, Mehmet U. ve Abdurrahman O. da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü



-----------------



- Şüphelilerden detay



- Güvenlik kameradaki hırsızlık anı

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA )

============================================

5)KEMER'DE TURİSTLER CADILAR BAYRAMI'NI KUTLADI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bir otel müşterileri için Cadılar Bayramı kutlaması yaptı. Otel personelinin zombi, cadı ve vampir kılığına girdiği kutlamalar ilginç görüntüler oluşturdu.



Kemer merkezindeki Crystal De Luxe Otel'de düzenlenen Cadılar Bayramı organizasyonunda, otel personeli, zombi, cadı ve vampir kıyafetleri giydi. Restoranın girişi korku tüneli ve mezarlık alnına benzetilirken, çeşitli figür ve desenlerde oyulmuş bal kabakları ile etkinliğe özel pasta ve şekerlemeler hazırlandı. Kıyafet ve makyajlarıyla cadı kılığına giren personel, tatilcileri hem eğlendirip hem korkuturken, yapılan gösteriler ilgi çekti.



Otel Genel Müdürü Ali Osman İlhan, 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı dolayısıyla otelde etkinlik yapmak istediklerini belirterek, bu kutlamayı her yıl yaptıklarını kaydetti. Özellikle Avrupalı ve Rus misafirler için farkındalık yaratmak istediklerini anlatan İlhan, müşterileri hem eğlendirdiklerini hem de korkuttuklarını vurguladı.

Görüntü Dökümü



-----------------



- Çocuklar toplu olarak "Happy Hallowenö söylemesi



- Koridordan geçen turistler



- Korkan turistler



- Çocukların maskeli animatörden kaçmaları



- Kabakların önünde fotoğraf çekinen turist



- Cadılar Bayramı temalı atıştırmalıklar detay



- Otel Genel Müdürü Ali Osman İlhan röportaj



48.7 MB /// 01:31"

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), ()

==================================================



6)JANDARMADAN KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde jandarmanın operasyonu ile dinlenme tesisinin marketinde bulunan bandrolsüz 229 şişe içkiye el konuldu.



Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün gece D-650 Karayolu İsabalı Mahallesi mevkiinde bulunan dinlenme tesisisin marketine baskın düzenledi. Jandarma ekipleri köpekle arama yaptı. C.Ö.'nün işlettiği işyerinde çeşitli yerlere gizlenmiş gazete kağıtlarına sarılı halde ve poşetlerin içerisinde 229 şişe bandrolsüz içki ele geçirildi. Jandarma ekipleri içkilere el koyarak, kasalara koyduğu içkileri araçlara taşıdı. C.Ö. içkileri bir kamyon sürücüsünün bıraktığını iddia etti. C.Ö. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü



-----------------



Jandarmanın baskını



Jandarmanın arama yapması



İçkilerden görüntü, içkilerin araçlara taşınması



Köpekle arama yapılması

(Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ-PAMUKOVA(Sakarya), () -