15 Temmuz darbe girişimi Bodrum'da da anıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, "15 Temmuz Demokrasi Mili Birlik ve Mücadele Günü" anma etkinlikleri düzenlendi. 

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, "15 Temmuz Demokrasi Mili Birlik ve Mücadele Günü" kutlama ve şehitleri anma etkinlikleri Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğine Kaymakam Bekir Yılmaz eşi Cihan Yılmaz ve çocukları, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Etkinlik kapsamında 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlatan videoların gösterimi yapıldı. Video gösterimi sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kalabalık, gösterimler sırasında zaman zaman "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", sloganları attı. Etkinliğe katılan Bodrumlular çalan marşlara bayrak sallayarak eşlik etti. İzmir Yıldırımlar Mehter ve Bando Takımı marşlar çalıp, söyledi.

Etkinlikler kapsamında ilçe camilerinde eş zamanlı olarak saat 00.13'te sala okutuldu. Bodrum ilçe Müftülüğü'nde görevli imam Mehmet Ali Kalkanlı 15 Temmuz Şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından dua edildi. 

Kaymakamlık tarafından düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve ödülleri verildi.

MHP İlçe Başkanı Sancar, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gündoğdu ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşma yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Ulu Önderimiz Kemal Atatürk, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Bunun örneklerini Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda ve son olarak da 15 Temmuz'da bu millet bir kez daha göstermiştir. Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi  gönderir, darbeler değil. Hepimiz birer destan yazdık. 15 Temmuz gecesi uyumayan Türk halkı bize demokrasiyi kazandırdı. Bugün burada konuşmamızı sağlayan geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor ve gazilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise, "Bilindiği üzere artık hepimizin çok iyi tanıdığı, akıllarını kiraya vermiş, maskesi düşmüş satılmış vatan hainlerinin alçakça darbe girişiminde bulunduğu günü yani 15 Temmuzu Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak hep birlikte idrak ediyoruz.  Çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında sürdüren, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere, kadın çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını uçaklarla bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığı ile Allah'a hamdolsun boşa çıkarttığımız o özel zaman diliminin 1. yıl dönümündeyiz. Bundan bir yıl önce milletimizin ortaya koyduğu bu demokratik duruş, hiç abartısız dünya demokrasi tarihinde eşi görülmemiş bir olay ve en mütevazı ifadeyle eşsiz bir demokrasi destanıdır. Bu eşsiz mücadele de Marmaris'in yeri Kurtuluş Savaşımızdaki, 19 Mayıs da Samsuna çıkışın yeri gibidir. Vatan hainlerinin ilimizdeki yakalanma süreci de başarıyla tamamlanmıştır. İçinde bulunduğumuz bu zor coğrafyada her zaman uyanık, her zaman bir ve diri olmak zorundayız. Asla rehavete kapılmamalıyız. Birlik ve beraberliğimize bugünlerde olduğu gibi hep sahip çıkmalıyız. Bugün demokrasi ve milli irade nöbetimizi tüm ülkemizde olduğu gibi iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşları ile milletimizin her kesiminin katılımıyla devlet-millet el ele dimdik ayakta, millet olmanın ne olduğunu dost düşman tüm dünyaya göstererek, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışıyla tekrar gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun ki Allah'ın da izniyle bu sıkıntılı günlerden devletimiz de, milletimiz de çok daha güçlenerek çıkmıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, vatanımızın ve milletimizin iç ve dış düşmanlarına ve hain işbirlikçilerine yaptıklarının hesabı tek tek sorulmaktadır. Sorulmaya da devam edilecektir. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Lütfen uyanık olalım, yapılanları hafife almaya, çarpıtmaya çalışanlara, menfi propaganda yapanlara prim vermeyelim" dedi.

Ankara'da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında mecliste konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından anma etkinliği sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Meydanda toplananlardan genel ve detay görüntü
- Mehter ve bando grubundan görüntü
- Slogan atanlardan
- Video görüntülerinin yayınlanması
- İlçe başkanlarının konuşmaları
- Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un konuşması
- Kaymakam Bekir Yılmaz'ın konuşması
- Kur'an-ı Kerim okunması

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),()
=======================================================

Bandırma'da 5 bin kişi 'Demokrasi Nöbeti' tuttu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında düzenlenen etkinler yürüyüş ve “Demokrasi nöbetiöne 5 bin kişi katıldı.

“15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen etkinler yürüyüş ve “Demokrasi nöbetiöne 5 bin kişi katılırken, kortejin önünde; Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansu, AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı ve CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay yürüyerek Cumhuriyet Meydanına girdi. 

Bandırma’daki anmalara katılan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan burada yaptığı konuşmada milletin darbeye izin vermediğinin altını çizdi. Demirarslan “bir yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı gecesini yaşadık. Asker kıyafeti giymiş hainler bu milletin silahlarını sizlerin üzerine sürdüler. Çok acı bir gün yaşadık. Necip milletimiz bu vatana, bayrağına sahip çıktı. Bir yıldır her gün 15 Temmuzu hatırladık. Bunu anmaya devam edeceğiz ki, bunu bir daha kimse aklının ucundan geçirmesin. Şunu da gördük ki, Çanakkale savaşındaki o güç, maneviyat devam ediyormuş. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın.ödiye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısından sonra yaptığı konuşma meydana kurulan dev ekrandan izlendi. Bandırmalılar Erdoğan’a alkışlar ve Türk Bayrakları sallayarak eşlik etti.

DÜĞÜNÜN ARDINDAN NÖBET TUTMAYA GELDİLER

“15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Demokrasi Nöbetiöne yeni evlenen Nadir, Meltem Aytekin çifti düğünün hemen ardından katılıp, evliklerinin ilk dakikalarını nöbet tutarak geçirdi. Meydanda arkadaşları ve Bandırmalıların alkışlarıyla karşılanan gelin ve damat daha sonra kürsüye çıkarak halkı Türk Bayrakları sallayarak selamladı. Damat Nadir Aytekin, geçen yıl FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katıldıklarını belirterek, düğünün ardından vatandaşlık görevlerini yapmak için meydana geldiklerini söyledi. 

Süre:1 dakika 52 saniye - Boyut: 164 MB

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Gelin damat meydanda
-Gelin Damat Kürsüde halkı selamlarken
-Damat Nadir Aytekin konuşması

Haber-Kamera: Tufan DALGIÇ / BANDIRMA(Balıkesir),()
===============================================

İl Müftülüğü çatısında intihar girişiminde bulundu

KONYA'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 38 yaşındaki Mehmet M., İl Müftülüğü binasının çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Demokrasi nöbeti tutmak için çatıya çıktığını söyleyen Mehmet M. polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirildi.
Olay, saat 03.45 sıralarında merkes Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Sultan Şah Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Mehmet M., İl Müftülüğü binasının çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Mehmet M.'yi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mehmet M.,'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Nöbet tutmak için buraya çıktım. Fetöcülar idam edilsin. Fethullah Gülen idam edilsin. Ben devletimi ve milletimi çok seviyorum" dedi. 30 dakika çatıda kalan Mehmet M., polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirildi. Mehmet M. daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:
----------------------------------
- Mehmet M.'nin konuşmaları
- Mehmet M.'yi ikna etme çabaları
- Mehmet M.'nin çatıdan indirilmesi
- Genel ve detaylar

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA ()
======================================================

Manisa'da gelin ve damat düğünün ardından demokrasi nöbetine katıldı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin düzenlediği Milli Egemenlik Meydanı'nın özel misafirleri vardı. Akhisarlı gelin ve damat, düğünün ardından soluğu demokrasi meydanında aldı. 
Damat Eren Yeşiloğlu ile gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu en mutlu günleri olan düğün gününün ardından ailece Akhisar Milli Egemenlik Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katıldı. Düğünün bitimi ile hemen demokrasi nöbetlerine katıldıklarını ifade eden damat Eren Yeşiloğlu "Devletin yanındayız" dedi.  Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu ise "Burada olmak çok güzel bir duygu" diyerek duygularını ifade etti.
Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu'nun babası Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinin eski belediye başkanı Derviş Kavak ise yaptığı açıklamada, "Çanakkale'de çok şehit verdik, Dumlupınar'da kurtuluş savaşında 137 bin şehit verdik. Bu toprakların her metrekaresinde şehit kanları vardır ve sonsuza kadar da şehit kanları bitmeyecektir. Bize değil FETÖ, FETÖ ile beraber dünyanın bütün terör örgütleri gelmiş dahi olsa bu kutsal toprakların asla bir metrekaresini dahi alamayacaklar. Biz diyoruz ki şehitlerimizi rahmetle anıyor, 15 Temmuz'da şehit düşen bütün vatandaşlarımızın kabri mekanı cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek duygularını ifade etti.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, düğünlerinin ardından demokrasi meydanına gelen yeni çifte mutluluklar diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Gelin ve damatın nöbetinden görüntü
- Gelin ve damat ile röp.

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), ()