Hakkari'de 15 Temmuz yürüyüşü
 
HAKKARİ'de, Valilik öncülüğünde '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi tekbir getirip, kişi sık sık 'Şehitler ölmez , vatan bölünmez' sloganları attı.Sınırın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu.

Hakkari Valiliği tarafından, '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin yer aldığı önlükleri giyip yürüyüşe geçen kalabalık, sık sık tekbir getirip Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı.

Yürüyüşün yapılacağı kent menkezindeki güzergahta polis barikatları kurulup, yürüyüşe katılan vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada din görevleleri tarafından okunan sala ve Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Saygı duruşu ve bir dakikalık istiklal marşının okunmasının ardından platforma çıkıp konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz hain FETÖ darbe planının halkın güçlü iradesi ile püskürtülüp engellendiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüne, vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve demokrasimize karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişiminin yaşandığını belirten Vali Toprak Milletimizin ve ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yargısından-mülki idaresine, sağlığından-cezaevlerine kadar devletin bütün kademelerine yaklaşık 50 yıldır süren ince hesaplarla sızan FETÖ'cü hainler, artık yeteri güce ulaştıklarını düşünüp bu hainlik planlarını uygulamaya koydular.Artık tamamen devletimizin bütün kademelerine sızıp bilhassa Silahlı Kuvvetleri'nde yeteri güce ulaştık gibi bir düşünceye kapılarak geçen sene bugün düğmeye bastılar.Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan dahi geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar.Ben öncelikle bu direnişte Hakkarimizde rol oynayan kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum.Ülkemizin en uç noktasından yıllardır terör mücadelesi yapan, terör belası ile uğraşan bu kahraman vatandaşlarımız demokrasiye, bütünlüğümüze, siçilmişlerimize, sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, devletimize, bayrağımıza karşı bir kalkışma olduğunu çok hızlı bir şekilde değerlendirerek meydanlara inip hainlerin  tank ve toplara karşı direndi.Bu uğurda şehit olan 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran borçluyuz dedi.

ÇUKURCA'DA YÜZLERCE KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN NÖBET TUTTU'

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu. Şehitleri anma programına; Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Ellerindeki türk bayrakları ile tekbir getirip yürüyen kalabalık
-Yürüyüşe katılan Vali ve diğer protokol üyeleri
-Yürüyüşten genel ve detaylar
-Yürüyüşe katılanlar Valilik binası önünde üst aramasından geçirilmeleri
-Valilik önünde toplanmaları
-Sela'nın okunması
-Kuranı kerim tilaveti
-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması
-Yürüyüşten genel görüntü
-Vali Toprak'ın konuşması
-Konuşmayı dinleyen kalabalık

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ- Şivan KAÇMAZ  / HAKKARİ,()
=====================================================

Fethiye'de Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümü nedeniyle "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Tuzla Mahallesi Cahit Gündüz Caddesi'ndeki Özgecan Aslan Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Fethiye Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yol dönümünde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Fethiye Belediye Başkanvekili Hilal Günay, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığını yürüyüşün sonunda marşlar eşliğinde Beşkaza Meydanı'na gelen vatandaşlar, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

"MİLLETİMİZİ TRAVMAYA UĞRATTI"

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türk milletinin tarihinde az görülecek bir ihanetle karşı karşıya kaldığını söyledi. Kaymakam Çalık, "Kendi yetiştirdiğimiz, ülkemizi milletimizi korumak için silahlandırdığımız, tankımızı, uçağımızı, helikopterimizi, silahımızı emanet ettiğimiz en vatansever olması gereken insanların ihaneti, milletimiz için acı bir olaydır. Dış güçlerle savaşmak normal, ancak içimizden gelen bu ihanet milletimizi tramvaya uğrattı. Ondan sonra yaşanalar milletimizin geleceğine yönelik bir takım endişeli bakışlara yol açtı. Geçmişte ülkemize kast eden çok oldu. Bu coğrafyaya geleli 1200 yıl oldu. 1200 yıldır şehitler vererek bu vatanı ayakta tutuyoruz. Bedelini ödüyoruz. Sonuna kadarda koruyacağız bunu herkes böyle bilisin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Yürüyüş ve törenden görüntü
- Ekrem Çalık'ın konuşması
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE(Muğla),()
========================================

15 Temmuz kutlamasında şehit polisin annesi baygınlık geçirdi (2)
DÜĞÜNDEN SONRA DEMOKRASİ NÖBETİNE GELDİLER

Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşların yaptığı nöbete yeni evlenen bir çift gelin ve damatlıkla geldi. Gelin damadı gören Vali ve eşi onlarla sohbet etti ve çeyrek altın taktı.

 Atatürk Kent Meydanı'nda 15 Temmuz nöbeti tutan vatandaşlar bir anda alana gelen gelin ve damadı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muhammet Akkuş (37), Nur Akkuş (30) düğünden sonra meydana gelerek nöbet tutanlarla birlikte oldu.

Damat Muhammet Akkuş, "Düğün tarihimizi bugüne özel yaptırdık. Düğünden sonrada meydana gelerek nöbet tutanlara destek olduk. Değişik bir duygudayız. Mutluyuz buradayız. Geçen yıl çok büyük acılar yaşadık Allah aynı acıları ve aynı şeyleri tekrar yaşatmasın" dedi.

Nur Akkuş ise, "15 Temmuz bizim için çok önem taşıyan bir gün oldu. Bir yıl önce ülkemiz çok büyük bir zorluktan geçti. Tekrar analar ağlamasın. Bizde düğün tarihimizi bugüne aldık. Düğün sonrasında buradayız" diye konuştu.

VALİNİN EŞİ ALTIN TAKTI

Gelin ve damadın meydana geldiğini gören Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger onların yanına gelerek önce tebrik ettiler ardından fotoğraf çektirdi. Fatma Köşger geline çeyrek altın taktı. Vali Yavuz Selim Köşger, "Genç çiftin böyle bir günde evlenmesi güzel bir duygudur. Kendilerini kutluyor ömür boyu beraberlikler diliyorum" dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Gelin damadın meydana gelişi ve konuşması
- Vali ve eşinin çeyrek altın takışı 
- Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşması
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,()
=====================================
 
Kırıkkale'de yağmura rağmen vatandaşlar alandan ayrılmadı

KIRIKKALE'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma etkinliğinde, yağan sağanak yağmura rağmen vatandaşlar toplandıkları Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılmadı.

Kırıkkale'de 15 Temmuz darbe girişiminin yımldönü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve protokol üyelerinin katılımı ile Atatürk Bulvarı'ndan yürüşye başladı. Topluluk Ankara ve Zafer caddesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşü sonlandırdı. Burada yatsı namazından sonra başlayan etkinlikte 7'den 70'e binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kırmızı-beyaz görüntü sergiledi. Temsili hazırlanan idam sehpasına teröristbaşı Fethulah Gülen'in fotoğrafının yapıştırıldığı etkinlikte, Kuran'ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için dualar edildi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz yaptığı konuşmada “O kara gecenin üzerinden bir yıl geçti. O gece bu saatlerde Emniyet Müdürlüğümüzün önünde o mahşeri kalabalığa hitap ederken siz değerli kardeşlerimizin gözündeki öfke ve duygu selinin bugünkü gibi hatırlıyorum. Ülkenin dört bir yanında o gece bütün milletimiz göğsünü korkmadan siper etmişti. Elinde hiçbir silah yoktu. Sadece göğsündeki imanı ve geleceği olan milletine olan inancı vardı. Bu topraklardaki bir yıllık kalbimiz buna benzer badirelerle doludur. Ama hiç birisi bu milletin 15 Temmuz'da yaşadığı hainliği yaşamamıştır" dedi.

Bu arada yağan yağmura rağmen vatandaşlar alandan ayrılmadı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da yaptığı konuşmasında sağanak yağmura rağmen vatandaşların alandan ayrılmamasına dikkati çekerek, "Yağmur yağdı ama fırtına da çıksa, nöbeti terk etmeye hiç kimsenin niyeti yok. Bugün burada vatanını milletini seven bir şehrin evladı olmak, hepimizi gururlandırıyor. Bundan bir yıl önce 15 Temmuz da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Aslında iktidarı değiştirmeye yönelik bir darbe girişimi değildi. Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya iç savaş çıkarmaya hatta işgal etmeye yönelik darbe girişimi idi. Hain Fetö'nun yapmaya kalkıştığı bir darbe girişimiydi. Ama hesaplamadıkları bir şey vardı. Ülkenin birlik ve beraberliği bozamayacaklardı ve öylede oldu" diye konuştu. Konuşmaların ardından vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

GÖRÜNTÜ METNİ:
---------------------------
-Cumhuriyet meydanından detay görüntüler
-Vatandaşların coşkusu
-Yağmura rağmen bekleyenler
-Vali Haktankaçmaz ın konuşması
-Belediye Başkanı Mehmet Saygılının konuşması 

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE,()
========================================

Denizli'de 15 Temmuz coşkusu (2)
BİR YIL SONRA 580 KOMANDOYU ENGELLEDİKLERİ HAVAALİMANINA YÜRÜDÜLER

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminde 11. Komando Tugayı'ndan 580 komandonun askeri uçaklarla Ankara'ya gönderilmesini Çardak halkı askeri araçları durdurup önüne geçerek, şehrin yetkililerinin de devreye girmesiyle engellemiş, havalimanının ve ilçenin elektrikleri kesilmiş, jeneratörlerdeki yakıtlar boşaltılmış ve belediye araçları piste konulmasıyla, sabaha kadar süren çabalar sonucu 580 asker gözaltına alınmıştı. 15 Temmuz'un birinci yıldönümünde etkinlikler Çardak Havalimanı'nda başladı. Çardak'tan havalimanına kadar Çardaklılar ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek yürüdü.  Yürüyüşe, Çardak Kaymakamı Murat Karaloğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Öztürk ile geçen yıl askeri komando konvoyunun önüne geçerek kahramanlık gösteren çok sayıda Çardaklı vatandaş katıldı. Vatandaşlar, askeri konvoyun durdurulduğu yerden yaklaşık 1 kilometre ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirip, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmezö sloganı eşliğinde yürüyerek Çardak Havaalanı girişine ulaştı.

Havaalanı girişinde askeri araçların önünü kesen vatandaşlardan biri olan Kadriye Karabeke, "Araçların önünü kesip, canımız pahasına havaalanına sokmadık. Bizi çiğnemeden geçemeyeceklerini söyledik. Mücadele ettik, darbeye karşı durduk. Hiçbir şey umurumuzda değildi, bizde vatan, millet, devlet, bayrak aşkı vardı. Asker kışlaya diye bağırıyorduk. Biz Çardaklılar darbeye izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar daha sonra Mehter takımı ve meşalelerle birlikte havaalanından törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Çardaklılar ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle yaklaşık 1 kilometre yürüyüp, tekbir eşliğinde ilçe meydanındaki törene katıldı. Törende ilçe meydanında mehter takımı gösteri yaptı, şiirler okundu. Çardak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Öztürk, Kahraman Çardaklılar olarak 15 Temmuz gecesi 580 komandonun Ankara'ya uçaklarla naklini engellediklerini söyleyerek, "Biz Çardaklılar olarak geçen yıl darbe gecesi yaşadıklarımızı tekrar yaşıyoruz. Kahraman Çardaklılar, o günü büyük bir coşkuyla anıyor. Herkes kendi yaşadıklarını o günün ruhuyla yaşıyor.  Çardaklılar o gün yaptıkları kahramanlığın tadını çıkarıyor" dedi. Tören duaların okunması ve demokrasi nöbeti ile sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Çardak kahramanlık yazısından görüntü
- Havaalanına yürüyüşten görüntü
- Bayrak taşıyanlardan görüntü
- Havaalanına girişten görüntü
- Mehter takımı ve meşalelerden görüntü
- Tören alanından görüntü
- Başkan Mahmut Öztürk'ün açıklaması
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,()
=======================================