Suriye'den taciz ateş açılan PYD bölgesi vuruldu

SURİYE'nin kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD/YPG kontrolündeki Parsa Dağı bölgesinden Türkiye tarafına taciz ateşi açıldı. Ateşin açıldığı bölge, angajman kuralları çerçevesinde Kilis'te konuşlu birlikler tarafından top atışlarıyla misliyle ateş altına alındı.
Kilis'in karşısındaki Suriye'nin terör örgütü PYD/YPG kontrolündeki Parsa Dağı bölgesinden, Türkiye tarafına sabah saatlerinde taciz ateşi açıldı. Ateşin açıldığı bölge, uluslararası angajman kuralları çerçevesinde sınır hattında konuşlu birlikler tarafından top atışlarıyla hedef alındı. Belirlenen hedefler, fırtına ve obüslerle misliyle ateş altına alındı. Sınırdaki top atışlarının sesi, kent merkezinden de duyulurken, bölgeden yükselen dumanlar Kilis kent merkezinden de görülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Haber-Kamera: KİLİS () 

===============================

(ÖZEL) Mersin'de ağaç katliamı kamerada

MERSİN'de, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra ortaya çıkan ağaç katliamı tepkiye neden oldu.
Merkez Yenişehir İlçesi Okan Merzeci Bulvarı Kipa kavşağında bulunan billboard reklam panolarını kapattığı gerekçe gösterilen 4 ağaç, iddiaya göre bu yüzden dakikalar içinde kesildi. Dış mekan billboard reklam çalışması yapan bir firmanın çalışanları tarafından çekilen görüntülerde ise, bir çalışan elindeki testere ile genç ağaçlar acımasızca kesiliyor. Gayet rahat tavırlar sergileyerek 4 ağacı kesen çalışanın görülmemesi için bir başka çalışan da, firmaya ait olduğu iddia edilen kamyonetle işçiyi kamufle ediyor. Videoyu çeken kişi ağaç kıyımının yaşandığı sırada ise, testere ile ağaçları kesen işçiye hitaben, "At arkaya at, MOBESE görürse görür. Seri ol biraz seri ol. Katil dediğin seri olur, çabuk. Bak hepsi bu. El salla kameraya" ifadelerini kullanıyor.
Kestiği ağaçları reklam panolarının arkasına atan işçi ise hiç bir şey olmamış gibi gülümseyerek kameraya el sallıyor. Yapılan kıyım ortaya çıkmasın diye gece saatleri seçilirken, işçilerin son derece rahat tavırlar sergilemesi de gözlerden kaçmıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Haber-Kamera: MERSİN, ()-

================================

Tatile 4 kilometre kala kaza: 1 ölü, 3 yaralı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde bulunan kaplıca tesislerine tatile giden ailenin bulunduğu otomobil şarampole yuvarlandı. Kaplıca tesislerine yaklaşık 4 kilometre kala meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Kaza sabah saatlerinde, Akyazı Küçücek kavşağında meydana geldi. Ailesi ile birlikte Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan kaplıca tesislerine tatile giden Zülkarneyn Koç idaresindeki 43 HA 360 plakalı otomobil kavşakta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki reklam panosuna çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kuzuluk Mahallesi'ndeki kaplıca tesislerine yaklaşık 4 kilometre kala meydana kazada otomobil sürücüsü Zülkarneyn Koç, Emine Koç, Tuba Nur Koç ve kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Zülkarneyn Koç yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yerinden görüntüler
Otomobilden ve trafik ekiplerinden görüntü
Hastaneden görüntü

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), () - 

=====================================

Sigara kaçakçılarına darbe

ANTALYA'da otomobil tamponu ve 4 çöp torbasında 1094 paket kaçak sigara ile yüklü miktarda para ele geçirildi. Sigara kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, akşam saatlerinde devriye görevi sırasında durumundan şüphelendikleri 34 LK 6154 plakalı otomobili takip etmeye başladı. Konyaaltı Varyant Beach Park'a giriş yapan otomobil, bir süre sonra park içerisindeki ormanlık alanda durdu. Otomobili uzaktan izleyen polis ekipleri, 4 kişinin araçtan bir şeyler indirip ormanlık alana gizlediğini görünce operasyon için harekete geçti. 
TAMPON İÇİNDE SİGARA 
Takviye kuvvetlerle çevreleri sarılan N.M., M.Ş.D., A.Y., Ö.K. yakalanıp gözaltına alındı. Zanlılar ilk sorgularında bilgi vermezken polis ekipleri otomobilde inceleme yapınca gerçek ortaya çıktı. Otomobilin torpido gözünde yüklü miktarda para, aracın altından tampon iç kısımlarına saklanmış ve 4 çöp torbası içerisinde toplam 1094 paket kaçak sigara ele geçirdi.
Zanlılardan 3'ünün Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda daha önce de emniyette suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin otomobilde ve sigara paketleri üzerinde parmak izi tespitinin ardından zanlılar ile sigara paketleri ve otomobil emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
Torbalardaki sigaralar detay
Otomobilin tamponuna gizlenen sigaralardan detay
Polis ekiplerinin incelemesinden detay
Ormanlık alana gizlenen poşetlerden detay
Zanlıların kelepçelenip ekip otomobiline bindirilmesi

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, ()

=========================================

Şehitleri Toroslar'da andılar

 ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 15 Temmuz şehitleri anısına 600 yıllık sedir ağacının yanına anıt levhası dikildi.
Kaş'ta 15 Temmuz şehitlerini anmak için Toros Dağları'ndaki Yuvalıca Yaylası'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayhan Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş ve bir grup vatandaş katıldı. 
600 yıllık sedir ağacının yanına 5 metre yüksekliğinde, 3.20 metre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğinde anıt levhası dikildi. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nce yaptırılan anıt levhanın üzerinde Türkiye haritası, şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafı, şehitlerin isimleri ve Türk bayrağı yer aldı. Etkinlikte Kuran okunup şehitler için dua edildi.
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik ve dirliğine göz diken hainler, o gece bir darbe kalkışmasında bulundu. Bu necip ve asil millet onların hilelerini, aynı zamanda emellerine fırsat vermeyerek, canını siper etmek suretiyle bu vatanın bölünmezliğini, birliğini, dirliğini muhafaza etti. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Kaymakam Bilgihan Bayar da "Buraya 15 Temmuz hain kalkışmasında canlarını veren 247 kahramanın adını vermek üzere geldik. En az 600 yaşında olan bu ağaç Osmanlı'dan, Selçuklu'dan bu yana köklerini yaymış ve köklerini buraya dağıtmış. Biz de atalarımızdan emanet olan bu topraklar üzerinde, huzurlu, mutlu bir şekilde yaşıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Levhadan bölümler, 
- Levhanın önünde topluluk, 
- Ağacın tamamı, dua, 
- konuşmalar

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/KAŞ(Antalya), ()

=============================================

Senfoni'den Side Limanı'nda konser

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde devam eden Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konser verdi.
Side Limanı'nda düzenlenen konseri yerli ve yabancı turistler izledi. Konserde dünyaca ünlü klasik müzik eserleri çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Konserden önce gerçekleştirilen gün batımı konserleri etkinliğinde ise sahne alan sanatçılar söyledikleri Latin müzikleriyle kendilerini izlemeye gelenleri coşturdu. 
16'ncı Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nde bu akşam Hürrem Sultan Dans Gösterisi yine Side Limanı'nda yerli yabancı turistler ve vatandaşla buluşacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------
Side Apollon tapınağından görüntü
Gün batımı konserinden görüntü. 
Konseri izleyenlerden detay görüntüler
Senfoni orkestrası genel görüntü
Orkestradan detay görüntüler
Konseri izleyenlerden detay görüntüler

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), ()

==============================================

Buz gibi suda kano turu (2) 

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde sıcaklığı 13 derece olan Eşen Çayı'nda turistlere kano turu yaptırılıyor. Yerli ve yabancı tatilciler yaklaşık 11 kilometre ve 5.5 saat süren etkinlikte kanoyla kürek çekiyor, su savaşı yapıyor ve yüzme molasıyla eğleniyor.
Kaş'a bağlı Kalkan ve Patara mahalleleriyle Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden gelen turistlere, Antalya ve Muğla illerinin sınırını çizen Eşen Çayı'nda kano turu yaptırılıyor. Turistler Eşen Çayı'nın buz gibi suyunda unutulmaz bir gün yaşıyor. Eşen Çayı'nda kano turu çayın Kaş tarafında başlıyor. Minibüslerle Eşen Çayı kıyısı getirilen turistlere önce eğitim veriliyor, ardından can yelekleri giydiriliyor. Tekli ve ikişerli kanolara binen turistlere, grubun önünde ve arkasında birer profesyonel rehber eşlik ediyor. Birer birer yola çıkan turistler nehrin akıntısında kürek çekiyor. Zaman zaman kanolar deviriyor, bazen de nehrin akıntısında sürüklenip kıyıya bindiriyor.
Kanoyla yolculuk yaklaşık 11 kilometre sürüyor. Her 3 kilometrede bir mola veriliyor. Molalarda çamura giriliyor. Nehrin 13 derece sıcaklıktaki suyunda yüzülüyor. Yüzme molası anında su savaşları yapılıyor. Birbirine su atanlar hem serinliyor hem eğleniyor. Bir noktada bir araya gelinerek kanolar birleştiriliyor. Öğle yemeğinde verilen molada mangal keyfi yapılıyor. Yemeğin ardından yeniden yola çıkılıyor. Tur Eşen Çayı'nın Akdeniz'e döküldüğü Çayağzı denilen bölgede sona eriyor. Kano turu yaklaşık 5.5 saat sürüyor. Bu yolculuk için yemek dahil 90 lira ödemek gerekiyor.
İngiliz Bev Lee, "Çayda buz gibi suda çok harika bir gün geçirdik. Kuşlar, doğa mükemmeldi. Her şey harika. Herkese bu turu önerebilirim" dedi. Mehmet Yıldırım, "Eşen Çayı'nda kano turu yaptık. Harika, herkese tavsiye erdim. Buz gibi su. Ortam çok güzel. Arkadaşlarla muhabbet harika. İlgi, alaka çok güzel. Çok keyifli bir organizasyon" diye konuştu.
Belçika'dan tatile gelen Murat Şahan da "Doğa çok güzel. Kano turumuz çok güzeldi. Şu an mola verdik. Barbekü başındayız. Doğayla iç içe olmak, suya düşmeden buraya kadar gelmek harika bir şeydi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
- Tur için gelenlerden görüntü
- Kanolardan detay
- Kanoların suya indirilmesi
- Eğitim verilmesi
- Kanoya binenlerden görüntü
- Turun başlaması
- Turdan görüntüler
- Su savaşı yapanlar
- Turdan detaylar
- Turun bitişi
- Röportajlar

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), ()

============================================