1)FIRAT KALKANI'NDA IŞİD'İN 120, PYD/PKK'NİN 2 HEDEFİ VURULDU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 70'nci gününde terör örgütleri IŞİD'in 120, PKK/PYD'nin ise 2 hedefi ateş altına alındı. Çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 12 askeri de yaralandı. Suriye'de 70 gündür sürdürülen harekatta IŞİD'in 120, PKK/PYD'nin ise 2 hedefi ateş altına alınarak, manevra kabiliyetlerinden yoksun bırakıldı. 4 el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:



"Mare ve Rai sektörlerinde; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile Shudud, Ablah, Eş Şuayb ve Şadır meskun mahallerinin geri alınması maksadıyla başlatılan taarruzda, DEAŞ TÖ’nün güçlü direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 12 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 170 meskun mahalde yaklaşık 1350 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 120 DEAŞ hedefine ve 2 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve 1379 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."



Mücahit YOLCU-KİLİS, ()-

==============================================================

2)SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE GEÇMEYE ÇALIŞAN 3 TERÖRİST YAKALANDI

SURİYE'den yasa dışı yollarla Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne geçmeye çalışan terör örgütleri TİKKO ve MLKP üyesi 3 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Gökçayır Mahallesi'nden geçen sınır hattında devriye gezen jandarmalar, Suriye'den Ceylanpınar'a yasa dışı yollardan giriş yapmaya çalışan 3 kişiyi fark etti. Durdurularak yakalanan şüphelilerin, Birleşik Özgürlük Güçleri Terör Örgütü'ne (BÖG) bağlı TİKKO ve MLKP üyesi oldukları saptanan M.D., A.İ. ve Suriye uyruklu H.Ş. isimli teröristler olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. Üst aramalarında sahte kimlik bulunan teröristlerin Ankara, İstanbul, Mersin ve Adana’da el yapımı patlayıcı kullanarak bombalama, kamu kurum ve kuruluşları ile STK‘lara bağlı derneklere molotoflu saldırı ve ateşli silahla yaralama olaylarına karıştıkları belirlendi.



Şüpheliler, jandarmada ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü



-------------------------------



- Karaköprü İlçe jandarma komutanlığı



- Şüphelilerin Jandarma’dan çıkarılması



- Şüphelilerin araçlara konulması



- Şüphelilerin adliyeye getirilmesi



- Genel ve detay görüntüler



Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-)



GÖRÜNTÜ BOYUTU: 164 MB

=======================================================

3)ÇAKMAĞI ÇAKTI, OTOMOBİL ALEV ALDI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde TEM Otoyolu'nda bulunan akaryakıt istasyonundan LPG aldıktan sonra yola çıkan sürücü sigarasını yakmak için çakmağı yakınca otomobil alev aldı. Selahattin Demir ile hastaneye tedaviye götürdüğü annesi 74 yaşındaki Bahriye Demir alevlerin içerisinden çıkarak canlarını kurtarırken, elleri yüzü yanan yaşlı kadın yağmur yağışının altında olayın şokunu yaşadı. Otomobil alev alev yanarken, yol bir süre ulaşıma kapalı kaldı.

Olay saat 08.45 sıralarında, TEM Otoyolu Kartepe mevkiinde meydana geldi. Kastamonu'da yaşayan Selahattin Demir hasta olan annesi Bahriye Demir'i İstanbul'da bir hastaneye götürmek için yola çıktı. TEM Otoyolu Kartepe mevkiinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda duran Selahattin Demir aracına LPG aldı. İstasyondan çıktıktan sonra sigara içmek isteyen Selahattin Demir çakmağını çakınca otomobil alev aldı. İstasyondan yaklaşık 200 metre uzaklaştıktan sonra otomobil 3 şeritli yolun ortasında alev alırken, Selahattin Demir ile Bahriye Demir alevlerin içerisinde kalan aracın içerisinden çıkarak canlarını kurtardı. 37 ES 151 plakalı otomobil alev alev yanarken, yanan aracı gören sürücüler itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı.



Elleri yüzü yanan Bahriye Demir, yolun kenarına otururken yağmur altında titredi. Olayın şokunu yaşayan Bahriye Demir, "Rahatsızlığım nedeniyle İstanbul'a gidiyorduk. Araca gaz aldıktan sonra yola çıktık. Oğlumun çakmağı çakmasıyla otomobil alev aldı" dedi.



Annesi gibi elleri ve yüzü yanan Selahattin Demir ise, "Kastamonu'dan İstanbul'a hastaneye gidiyorduk. Akaryakıt istasyonunda gaz aldık. İstasyondan çıktıktan sonra sigara içmek için çakmağı çakmamla araç alev aldı" diye konuştu.



Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Selahattin Demir ile Bahriye Demir'i alarak hastaneye götürdü. Yol bir süre sonra tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Aracın yoldan kaldırılmasıyla ulaşım normale döndü. Aracın yanmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü



------------------------



İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması



Yanan araçtan ve kapanan yoldan görüntü



Anne ve oğlu ile röp.



Yolun ulaşıma açılması



Aracın yanarken çekilen görüntüleri

(Haber-Kamera: Mesut ÇATAK-Faruk KIYAK -KARTEPE(Kocaeli), () -

===========================================================

4)PATLAYICILI TUZAK, HAZIRLIK AŞAMASINDA ENGELLENDİ

DİYARBAKIR, Çınar ve Bismil karayollarının kesiştiği Yuvacık Mahallesi yakınlarında, PKK'lıların el yapımı patlayıcılı tuzağı daha hazırlık aşamasındayken bulunarak, olası bir facia engellendi.



Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında yapılan istihbari çalışmalar ve icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı araması esnasında; Çınar İlçesi Diyarbakır-Batman karayolu Yuvacık Mevkiinde bulunan yolun altına bölücü terör örgütü mensupları tarafından el yapımı patlayıcı yerleştirmek amacıyla 4 metre uzunluğunda, 1 metre yüksekliğinde tünel kazıldığı tespit edilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcılı saldırı eylemi henüz hazırlık aşamasındayken engellenmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü



---------------------



Karayolunda açılan tünel



Askerler, tüneli bulurken



Tünelin girişinin genişletilmeye çalışması



Bir güvenlik görevlisi, açılan tünelden içeri girmesi



Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, ()-

======================================================

5)TIR İLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

KONYA'da TIR ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 7 kişide yaralandı.



Kaza, saat 19.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hilal Caddesi ile Uyanık Sokağın birleştiği yerde meydana geldi. İddiaya göre sokak içerisinden ana caddeye çıkmakta olan Rahim Karaman (45) idaresindeki 42 HC 499 plakalı TIR, Şeref Baktemur (27) idaresindeki 34 ZR 9285 plakalı minibüs ile çarpıştı. Çarpışma sonrası minibüste bulunan sürücü Baktemur'un yanısıra Erdal Baktemur (31), Erdal Baktemur (30), Fevzi Boğa (39), Deniz Boğa (35), Metin İset (25), Cemil Kıran (49) ve Memduh Akbaba (27) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk tedavilerinin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Cemil Kıran yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası TIR sürücüsü Rahim Karaman gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruştarma sürüyor.

Görüntü dökümü:



-------------------------



- Kaza yeri genel ve detaylar



(Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA ))





6)TIR SÜRÜCÜSÜ DORSENİN ALTINDA KALARAK CAN VERDİ

KONYA'da yük boşaltmak için havaya kaldırdığı dorsenin altına giren TIR sürücüsü 47 yaşındaki Nufel Şimşek dorsenin altında kalarak can verdi.



Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 10521 sokak içerisinde meydana geldi. İddiaya göre şoför Nufel Şimşek, yük boşaltmak için sabah saatlerinde 42 BC 665 plakalı TIR ile buğday pazarına geldi. TIR'ın dorsesini havaya kaldıran Şimşek dorsenin altına girdi. Bu sırada dorse henüz belirlenemeyen nedenle aşağıya indi. Dorsenin altında kalan Şimşek ağır yaralandı. Diğer sürücülerin ihbar etmesi üzerine olay yerine, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası Şimşek'in öldüğünü tespit etti. Nufel Şimşek'in cesedi, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle dorsenin altından çıkartıldı. Şimşek'in cesedi, otopsi için morga kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü



----------------



-TIR ve cesetten detay



-Polisin incelemeleri



-Genel ve detay



- Ölen sürücünün vesikalığı

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA )



====================================

7)TAKLA ATAN OTOMOBİLDE 1 KİŞİ YARALANDI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde kontrolden çıkıp trafik sinyalizasyon direğine çarparak takla atan otomobilin sürücüsü Zeki Yöntem, yaralandı.



Kaza, Çerkezköy İlçesi karayolu üzerinde bu sabaha karşı meydana geldi. Çerkezköy'den Çorlu istikametine giden Zeki Yöntem idaresindeki 34 DVM 32 plakalı otomobil ışıklı kavşağa geldiği sırada kontrol çıkarak trafik sinyalizasyon direğine çarparak takla attı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Zeki Yöntem, olay yerine çağırılan ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü



----------------------------------



-Takla atan araçtan görüntü



-Trafik polislerinin çalışması



-Aracın çarptığı trafik ışıkları direği



-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),()-