Fazıl Say, Bursa'da sahneye çıktı

BURSA Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali' nin kapanış konserinde sahne alan dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say, tüm eserleri şehitler için söyledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fazıl Say'a yapılmak istenen saldırıyı kınadığını belirtti. Bozbey, "Bir ülkenin imajı, sanatçıların sanatlarını ne denli özgürce yapabildikleri ölçüsüyle belirlenmektedir. Fazıl Say, dünyaca ünlü bestecimiz ve piyanistimiz olarak çok önemli bir değerimizdir. Alanında en önemli ödül olan Beethoven Prize üç gün sonra Say'a takdim edilecektir. Say, yayımladığı sosyal medya hesabındaki mesajında, bu ödülü insanlık, insan hakları, barış ve özgülük ödülü olarak tanımlamıştır. Bu ödül, onunla aynı topraklarda nefes alan herkesi gururlandırmalıdır" dedi.

"IN MEMORİAM"

Seslendirdiği eserler arasında konuşan Fazıl Say, "Zor bir 21'nci yüzyıl başladı. Savaşlar, terör olayları ve ölümler hayatımızı mahvetmiş vaziyete. 'In Memoriam' şarkısı 10 Ekim 2015 tarihinde size neyi hatırlatıyor. Bu Ankara Garı'ndaki terör olayıydı. 150 den fazla insanımızı kaybettiğimiz bombalı saldırıda benim dostlarım da vardı. O kadar etkiledim ki bunu müziğe dökme ihtiyacı hissettim. 'In Memoriam' derken sadece Ankara'daki terör olayı olmadı. Bu terör olayları tüm dünyada korkunç bir şey. Konseri tüm şehitlerimize ve terör kurbanlarına ithaf etmek istiyorum" dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Fazıl Say'ın Osmangazi Salonu'ndaki konserini bin 25O kişi izledi. Say, Ulvi Cemal Erkin'in '1.Lento Misterioso' adlı eseri ile başladığı konserine 'VI.Allegro Vivo' ile devam etti. Say, bir saat 20 dakika süren konserinde ünlü bestekarlarımızdan Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran'ın yanı sıra kendi eserlerini seslendirdi. Muhteşem konserini 'Sarı Gelin' ve "İstanbul'da Bir Kış Sabahı' ile tamamlayan dünyaca ünlü sanatçı sanatseverler tarafından ayakta alkışladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Konserden görüntü

- İzleyiciler

-Konuşmalar

-Detaylar

Haber: Recai GÜLER/Faruk KAHRAMAN/BURSA,()

==================================

Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nü ziyaret edip, polislere baklava ikram ettiler

BURSA Düşünce Kulübü yönetimi ve üyeleri, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret edip baklava ikram ederek 'polisimizin yanındayız' mesajı verdi.

Bursa Düşünce Kulübü yönetimi ve üyeleri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin tarafından karşılanan grup, nöbette bulunan polislerle bir araya geldi. Grup adına Bursa Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, “Size özellikle acının simgesi olan karanfil getirmedik, sizin tadınız bozulmasın, her zaman güler yüzlü olmanızı istiyoruz. Allah bir daha bizlere acı yaşatmasın, inşallah terör son bulur” diyerek baklava ikram etti.

Ziyaret sırasında kulüp yönetimi ve üyeleri, polislerle resim çektirdi.

Haber: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,()

=========================

Bar ve gece kulüplerinde asayiş uygulaması

ADANA'da 150 polisin katılımıyla yeni yıl öncesi bar ve gece kulüplerine yönelik asayiş uygulaması yapıldı.

Kent merkezindeki 40 bar ve gece kulübüne yönelik gerçekleştirilen asayiş uygulamasına, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde görevli 150 polis katıldı. Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla yapılan uygulamada, mekanların evrakları incelendi, çalışanlar ile müşterilerin kimlik kontrolü yapıldı. Uygulama genelinde 23 mekana, sigortasız işçi ile konsomatris çalıştırma, içki satış, ruhsat ve canlı müzik belgesi olmadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Uygulamada 2 kişi, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan gözaltına alındı.

Adana emniyetinin, yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştırarak devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Polisin emniyetten çıkışı

-Eğlence mekanlarındaki kontroller ve asayiş uygulamaları

-Gözaltına alınanlar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,()

===============================

Polise çarpıp kaçan otomobil, lastiklerine ateş açılarak durduruldu

KONYA'da sürücüsünün 'dur' ihtarında bulunan polise çarpıp kaçtığı otomobil, kovalamaca sırasında lastiklerine ateş açılarak durduruldu. Araçtaki 4 şüpheliden biri yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Yeni Yol Caddesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, şüpheli araç olarak hakkında ihbar bulunan 42 BB 587 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak, dur ihtarına uymayan sürücü, aracıyla polis memuru 39 yaşındaki Cafer Yıldız'a çarptıktan kaçtı.

Bir süre sonra Toprak Sarnıç Mahallesi Toros Sokak'ta sivil ekipler tarafından fark edilen araç, polis otosuna çarparak kaçmaya devam etti. Bu sırada polis, aracın lastiklerine doğru ateş açtı. Lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkan araç, oto yıkamacı olarak kullanılan işyerine çarparak durdu.

Şüphelilerden 20 yaşındaki Ali Akbağ, kovalamaca sonucu yakalandı. Akbağ, polisin neden kaçtınız? sorusuna, "Abi valla benim bir suçum yok. Benim evim hemen şurada. İsterseniz babamı çağırıp ona sorun" dedi.

Otomobilin çarptığı polis memuru Cafer Yıldız'a, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta müdahale edildi.

Kaçan diğer şüpheliler Mehmet Yavuz Y., Yunus D. ve Mehmet K.'yı yakalamak için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

- Şüphelinin ekip aracına konulması

- Şüpheli otomobilden detay

- Polisin çevrede yaptığı araştırma

- Polisin hastaneden taburcu edilmesi

- Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,()

============================