Cezaevi firarisi pompalı tüfekle 3 kişiyi yaraladı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki açık cezaevinden firar eden 31 yaşındaki hükümlü Gökhan Uslu, 3 kişiyi pompalı tüfekle yaralayıp, kaçtı.
Olay, saat 22.00 sıralarında Ulu Cami Mahallesi'ndeki semt pazarında meydana geldi. Tavşanlı Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirtilen Gökhan Uslu, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştığı Melih İşler ile kardeşi Mustafa İşler'i pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Otomobille olay yerinden kaçan Gökhan Uslu, yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki çevre yolunda karşılaştığı Kadir Yolal'ı da tüfekle vurdu.
Yaralı 3 kişi, ambulanslarla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Polis, Gökhan Uslu'yu yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:
-----------------------
-Olay yerindeki polis ve 112 ekiplerinin,
-Yaralı 2 kardeşin ambulans içerisinde çekilen görüntüsü,
-Olay polisler inceleme yaparken,
-Diğer yaralının yerde yatarken ve sedye ambulansa taşınırken çekilen görüntüsü

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI, (Kütahya), ()
======================================

Tekirdağ'da polis ve jandarmadan ortak uygulama

TEKİRDAĞ'da polis ve jandarma, tatil merkezi Kumbağ Mahallesi'nde ortaklaşa asayiş uygulaması yaptı.
Tekirdağ'da Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarlığı Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği uygulmaya, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Asayiş, Trafik ekiplerinin katılımıyla saat 22.30 sıralarında başladı. Kentin turistik ve tatil merkezi Kumbağ Mahallesi'nde, jandarma ve polis ekipleri, günübirlik kiralanan daireler, pansiyon, otel, plaj ve umuma açık eğlence mekanlarında şüpheli şahıslar üzerinde arama ve kimlik kontrolü yaptı. 
Uygulamada 1 ruhsatsız silah bulundu. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen bir kişi ve üzerinden kimlik çıkmayan bazı şahıslar gözaltına alınarak haklarında yasal inceleme ve işlem yapıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden 20, jandarmadan ise 80 personelin katıldığı uygulama, gece geç saatlere kadar sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Jandarma ve polis ekiplerinin tatil belesine araçlarla girişleri
-Ekiplerin eğlence mekanlarında yaptıkları kontroller
-Ekiplerin gbt yapmaları
-Plaj ve kumsallardaki şahısların kontrol edilmeleri
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,()
===================================

Tekirdağ'da 30 kişiye 'ByLock gözaltısı
 
TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan 42 kişiden 30'u, gözaltına alındı.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonla 30 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haber: Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ, ()
===================================

Köpeği tabancayla vurarak öldürdüler
 
KONYA'da bir sanayi sitesinde bulunan köpek, iddiaya göre esnaf iki kardeş tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü.
Konya Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği üyeleri gelen ihbar üzerine akşam saatlerinde bir sanayi sitesine gittiklerinde, 4 yaşında olduğu tahmin edilen melez cinsi köpeği  tabanca ile vurulmuş halde buldu. Belediye ekipleri tarafından Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Acil Kliniği'ne götürülen köpeğin telef olduğu tespit edildi. Dernek üyeleri klinikten köpeğin tabanca ile vurularak öldürüldüğüne dair rapor aldı. Şikayetçi olunan esnaf iki kardeşin polis merkezinde ifade verdiği öğrenildi. Kardeşlerin köpeği, kendi dişi köpeklerine yaklaştığı için öldürdüğü belirtildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Ölen köpeğin fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. 'En büyük cezayı almalılar' 'Yaptıkları yanlarına kalmamalı', 'Hapis cezası ile cezalandırılmalı' gibi yorumlar yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (Fotoğraflar)
------------------------------
- Öldürülen köpek
- Ölüm raporu
- Belediye görevlisinin çalışması
 
Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA, () 
=====================================

Denizli'de midibüs devrildi; 1 ölü, 1 yaralı
 
Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza, saat 00.30 sıralarında, Denizli-Antalya Karayolu'nda meydana geldi. Acıpayam Belediyesi'ne ait 20 KF 075 plakalı midibüsü kullanan Erol Değirmenci, Denizli'den Acıpayam istikametine giderken, iddiaya göre yağış sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan midibüs, devrildi.  Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Erol Değirmenci ve midibüste bulunan oğlu Eren Değirmenci'yi ambulanslarla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sürücü Değirmenci, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, tedavisi süren yaralı Eren Değirmenci'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazanın ardından Denizli-Antalya Karayolu yaklaşık1 saat trafiğe kapanırken, yolda araç kuyruğu oluştu. Oluşan yoğunluk nedeniyle polis ekipleri yolun tek şeridini trafiğe açarak trafik akışını kontrollü olarak sağladı.
Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Erol Değirmenci'nin Acıpayamspor'lu futbolcuları kent merkezine götürdüğü, ardından Acıpayam'a geri dönmek üzere yola çıktığı sırada da kaza yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
----------------------------
- Olay yerinden görüntü
- Yan yatan midibüsten görüntü
- Karayolunda oluşan araç kuyruğundan görüntü
- Midibüsün vinçle yoldan kaldırılmasından görüntü
- Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan Çetin -  Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()
======================================

Marmaris'te şehit ailesinden polislere yemek 

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz 2016'da, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, oğlunun adının verildiği Polis Merkezi'nin bahçesinde yemek verdi.
FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in adının verildiği Kordon Caddesi'ndeki Polis Merkezi'nde, şehidin anne ve babası yemekli mevlit okuttu. Polis ve akrabalarına verilen yemek davetine, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, memurlar ve eşleri katıldı.
Yemek sonrası şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Şehit Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, "Şehit oğlumun mesai arkadaşları ve aileleri ile bir arada olmak beni mutlu ediyor. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi. Baba Eker daha sonra oğlu için yazdığı "15 Temmuz" şiirini okudu. Şiir sırasında polis ve yakınları gözyaşı döktü. Yemek sonunda polisler, şehidin anne ve babasının elini öperek helallik aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
- Yemekten  görüntü
- Şehit babası Nihat Eker'in konuşmasından görüntü 
- 15 Temmuz şiiri okumasından görüntü
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), ()