=============

Bolu Dağı'nda kar etkili oldu (2)

BOLU DAĞI'NDA TIR'LARA İZİN VERİLMİYOR

Bolu Dağı'nda öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Lapa lapa yağan kar, D-100 Karayolu ve TEM geçişlerinde sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması yapmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi. D-100 Karayolu'nda İstanbul yönünde TIR'ların geçine izin verilmedi. TIR'lar, trafik ekipleri tarafından Elmalık mevkiinde durduruldu. TIR'lar, yol kenarlarında bekletiliyor. Trafik ekipleri güzergahta önlemlerini artırırken Karayolları ekipleri hem D-100, hem de TEM'de kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Kar yağışı

-Karla kaplanan yol

-Karayolları temizlik çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU, ()

===========

İntihara kalkışan kadını polis kurtardı

ZONGULDAK'ta işsizlik nedeniyle bunalıma girerek deniz kıyısındaki kayalıklarda intihara kalkışan 43 yaşındaki A.A.'yı polis kurtardı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Zonguldak Limanı'nda meydana geldi. Limandaki görevliler, kayalıklarda bir kişinin ağladığını gördü. Genç kadını ikna etmeye çalışan görevliler, polise de haber verdi. Polis, kıyıya vuran dalgalarla ıslanan A.A.'nın bir anlık dalgınlığından yararlanarak üzerine atladı. A.A., elleri sedyeye bağlanarak ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kadını ikna etmeye çalışan limanda görevli işçi Serkan Akar, kadının işsizlikten yakındığını söyleyerek, "İşi yokmuş. Çocuklarına bakamıyormuş. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i aradık. O da yardımcı olacağını söyledi. Sonra polisler geldi ve kurtardılar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Ekiplerin kadına müdahalesi

-Kadının sedyeye bağlanması

-Dalgaların kayalıklara vurması

-Kadının sedyeyle ambulansa taşınması

-Ambulansın gidişi

-Görgü tanığı ile röp.

-Serkan Akar ile röp.

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,()

===============

Otomobil alev alev yandı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde seyir halindeki otomobil, elektrik aksamındaki arıza nedeniyle alev alev yandı. Bu anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nden Konya'nın Seydişehir İlçesi'ne seyreden Fikret Tekeli idaresindeki 03 UE 225 plakalı otomobil seyir halindeyken, Hacıobası Mahallesi yakınlarında elektrik aksamındaki arıza nedeniyle yanmaya başladı. Sürücü Tekeli'nin yolun kenarına çektiği aracın motor bölümünde başlayan yangın kısa sürede tüm aracı sardı. Haber verilmesi üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürülürken, araç kullanılmaz hale geldi. Otomobilin LPG'li olması nedeniyle Antalya- Konya karayolu güvenlik nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Yangın nedeniyle yolda yaşanan kargaşa diğer araç sürücüleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

- Araç yangını

- Yoldaki diğer araçlar

Haber: Mithat ABAKAN- Kamera: /MANAVGAT(Antalya), ()

================

Misafirlerine ikram ettiği mantarın ticaretine başladı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, Niyazi Öksüz, evinde yetiştirerek misafirlerine ikram ettiği istiridye mantarının ticaretine başladı.

Andırın Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi 47 yaşındaki Niyazi Öksüz, işletme müdürünün tavsiyesi üzerine ağaç kütüklerinde istiridye mantarı yetiştirmeye başladı. Evinde ağaç kütüklerinde yetiştirdiği mantarın çok lezzetli olduğunu belirten Öksüz, misafirlerine de ikram etmeye başladığını söyledi. Kısa süre sonra çevredeki marketlerden talep gelmeye başladığını belirten Öksüz, "Kendi imkanlarımla kurduğu serada üretim yaparken marketlerden talep gelmeye başladı. Kilosunu 20 liradan sattığım istiridye mantarına talepler gün geçtikçe artınca ben de seri üretime geçmeye karar verdim" dedi. Evinde ürettiği mantarın Avrupa ülkelerinde kilosunun 30 Euro'ya satıldığını öğrendiğini belirten Niyaz Öksüz, şunları söyledi:

"Kavak, meşe ve sedir ağaçlarının kütüğünü temin ederek bu çadırda mantar yetiştirmeye başladım. Fidelerini ise internet ortamından getirtiyorum, talaş ve saman kullanarak ortamın rutubetli olmasını sağlıyorum. Bildiğim kadarı ile bu mantarın üretimi Kahramanmaraş bölgesinde yapılmıyor, Andırın'ın iklimi buna oldukça müsait durumda. İlk zamanlar yetiştirdiğim mantarları eşe, dosta ikram ediyordum, şimdi ise büyük bir sera kurarak seri üretime geçmeyi düşünüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

- Mantar kütükleri

- Niyazi Öksüz ile röp.

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-

=================

Kanalizasyon çalışması sırasında bulunan tarihi mezarda, arkeolog eşlinde çalışma(2)

MEZARIN KADINA AIT OLDUĞU BELİRLENDİ

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde kanalizasyon kazı çalışması sırasında bulunan ve Roma Dönemi'ne ait olduğu saptanan tarihi mezarda,arkeolog eşliğinde başlatılan çalışmalarda mezarın yanında ayna bulundu. Bunun üzerine uzmanlar mezarın bir kadına ve kadınında soylu bir kişi olabileceği üzerinde duruyor. Kubbeli mezarın bulunmasının ardından kazı çalışmalarına son verilirken, bölgenin koruma altına alınacağı belirtildi.

GörüNtü Dökümü

-----------------

- Kaza çalışmalarından detay

- Bulunan malzemelerden detay

- Bulunan aynadan detay

- Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA

==================