Tunceli'de çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü
 
TUNCELİ'nin Mazgirt İlçesi kırsalında akşam saatlerinde tespit edilen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist öldürüldü.

Mazgirt İlçesi Dallıbel Köyü kırsal kesiminde bölgedeki jandarma karakoluna saldırı için hareket halinde olan bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine gece yarısı bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat timleri, terörist grubu ormanlık alanda sıkıştırdı. Aralıklarla saat 04.00'e kadar süren çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirilirken, bölgede çatışmaların halen devam ettiği, öldürülen PKK'lı sayısının artabileceği belirtildi. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi.  Operasyonla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi; "10 Ağustos 2017 Tarihinde İl Jandarma Komutanlığımızca Mazgirt-Dallıbel Köyü kırsalında sabaha kadar yapılan operasyonda, çıkan çatışmada 1 terorist, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

ÖRGÜTÜN MAZGİRT SORUMLUSU ÇIKTI

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne bağlı Dallıbel Köyü kırsalında, çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin, örgütün sözde Mazgirt sorumlusu Renas Iğdır kod adlı Muzaffer Abuşka olduğu belirtildi. Muzaffer Abuşka'nın, 2 hafta önce yine çatışmada öldürülen Seyit Rıza kod adlı Ferhat Şahin'in yerine, örgütün Mazgirt sorumlusu olarak getirildiği ifade edildi. Abuşka'nın 2011 yılından beri PKK içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü kaydedildi. Çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

Haber:TUNCELİ,() 

===========================================

Tekstil işçisi lastik botla denizde kayboldu (2)

UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Çanakkale'nin Ezine İlçesi, Geyikli Beldesi'ndeki Aktaş Plajı'ndan geçen 8 Ağustos'ta bindiği 1.80 metrelik, tek kişilik, lastik botla rüzgar ve akıntı nedeniyle sürüklenerek gözden kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 28 yaşındaki tekstil işçisi Emre Kaptan'ı denizden ve havadan arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamazken, ailesi, üç bacanağı ve diğer yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.
Kaptan'ın bacanağı Ahmet Köse, "Kürekleri almaya gitmiştim. Döndüğümde Emre, lastik botla, kıyıdan yaklaşık 100 metre açığa sürüklenmişti. Hemen suya girip, ona doğru 50 metre kadar yüzdüm. Islık çaldım. Bu sırada daha da uzaklaştı. El, kol hareketi yaptım. Bana bir şeyler anlatmak istedi. Ancak, 
ne dediğini anlamadım. Uzaklaşmaya devam etti. Kendisine ulaşamayınca, durumu Sahil Güevcinliğe bildirdik. Babakale Limanı'ndan bölgeye gelip, bölgede arama-kurtarma çalışması yaptılar. Ancak, Emre'nin sürüklendiği botu bulamadılar. Havadan da arama yapıldı. Ama hiçbir şey bulunamadı.
Hala aramalar sürüyor. Düşüncemiz ıssız bir adaya ya da Yunan adalarından birine ulaştığı yönünde. Belki de mülteci sanılarak alınmış olabilir. Bunların hepsi tahmin. Umutla bekliyoruz. Yunanistan tarafının da bu konuyla ilgilenilmesini istiyoruz" dedi.
Kaptan'ın İstanbul'dan bir haftalık tatil için gelen diğer bacanağı Harun Uncu da "Olay günü banacaklarım Emre ve Ahmet bizden biraz önce plaja gelmişti.
Biz plaja ulaştığımızda  olay yaşanmıştı. Buraya en yakın noktada Yunanistan'ın Midilli Adası var. Buradaki akıntı ve rüzgarın Emre'yi Midilli'ye sürükleyebileceğini tahmin ediyoruz. Biz umudumuzu yitirmedik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Emre Kaptan'ın yakınlarından görüntüler
-Bacanak Ahmet Köle ile röp.
-Bacanak Harun Uncu ile röp.
-Aktaş Plajı'ndaki arama kurtarma çalışmalarından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, ()

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Polis gazeteci kılığına girerek, intihar etmek isteyen genç kızı kurtardı

BİNGÖL'de bir polis memuru, intihar etmek için karayolunda bulunan üstgeçide çıkan 18 yaşındaki S.B. isimli genç kızı gazeteci kılığına girerek kurtardı. 

Olay, bugün akşam saatlerinde Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Bingöl - Muş karayolunda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen 18 yaşındaki S.B. isimli genç kız karayolu üzerindeki üst geçide çıktı. İntihar teşebbüsünü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Üst geçide çıkarak intihar etmek istediğini belirten S.B., polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt verdi. S.B., basın mensuplarına açıklama yapmak istediğini belirterek, gazetecilerin yanına gelmesini istedi. Bunun üzerine fotoğraf makinesini boynuna asarak gazeteci kılığına giren bir polis memuru, röportaj yapmak istediğini belirterek intihar etmek isteyen genç kıza yaklaştı. S.B.'nin bir anlık boşluğundan faydalanan polis memuru, genç kızın üzerine koşup, kollarından tutarak, intihar etmesini engelledi. S.B.,sağlık kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 


Görüntü Dökümü
------------------------
- S.B.'nin intihar etmek istediği üstgeçitten ve yoldan detaylar
- Polisin S.B.'yi ikna etme çabaları
- Boynuna fotoğraf makinesi asan ve gazeteci kılığına giren polisin koşarak genci engellemesi
- Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera:Aziz ÖNAL - Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,() 


=========================================

Boşanmak üzere olduğu eşinin yanında gördüğü erkeği bıçakladı

DENİZLİ'de, boşanma davaları süren eşini başka bir erkekle otomobilde gören 36 yaşındaki O.Ö. (Osman Öztürk) dehşet saçtı. O.Ö., eşinin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen A.A.'yı (Adem Aşkın) bıçakla göğsünden ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan A.A. tedaviye alınırken, olay yerinden kaçan O.Ö.'nün yakalanması için polis çalışma başlattı. Olay, bugün saat 17.30 sıralarında, Merkezefendi ilçesi Saltak Caddesi'nde meydana geldi. O.Ö., iddiaya göre, caddede kırmızı ışıkta bekleyen 64 BB 915 plakalı otomobilin içinde ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşini, A.A. ile birlikte gördü. Otomobilin yanına yaklaşan O.Ö., sürücü koltuğunda oturan A.A. ile tartışmaya başladı. A.A.'nın otomobilden inmesiyle birlikte tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. O.Ö. elinde bıçakla A.A.'yı göğsünden ve kolundan yaraladı. O.Ö. bıçakla A.A.'ya saldırmaya devam ederken, vatandaşlar araya girerek yardım etmek istedi. Kalabalığın müdahalesi sonrası O.Ö., olay yerinden koşarak kaçtı.

İLK MÜDAHALE ECZANEDE

Olay yerinde kanlar içinde kalan A.A.'ya ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Eczaneye götürülen A.A., burada yapılan müdahalenin ardından ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis, kaçan O.Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Kavgayı gören vatandaşların araya girmesi ve A.A.'nın olay yerinden kaçması bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Cep telefonu görüntüsünde zanlının saldırma anı ve kaçması
- Yaralı A.A. sedyeyle ambulansa bindirilmesi
- Ambulansın hastaneye gitmesi
- Olay yerinden görüntüler
- Polislerden görüntüler
- Yerdeki kanlardan görüntüler

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ, ()

=======================================

Acemi asker denizde ölü bulundu
 
HATAY İskenderun İlçesi'nde vatani görevini yapan 25 yaşındaki Metehan Karal'ın, Arsuz İlçesi'nde, denizde cesedi bulundu.

Aşağı Kepirce Mahallesi sahilinde gezen vatandaşlar, denizde bir erkek cesedi görüp, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Kıyıya 50 metre mesafedeki ceset, bota karaya çıkarıldı. Yapılan incelemede cesedin, İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda vatani görevini yapan Metehan Karabal olduğu saptandı.  Metehan Karabal’ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () 

=======================================

Kayıp kişinin cesedi denizde bulundu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dünden bu yana haber alınamayan 30 yaşındaki İlkay Oruç, denizde ölü bulundu.

Oba Mahallesi sahilinde saat 17.00 sıralarında plajdan yaklaşık 100 metre açıkta su yüzeyinde bir kişinin hareketsiz olduğunu görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri vatandaşların da yardımıyla sudaki kişiyi orada bulunan bir su sporlarına ait botla karaya çıkardı. Yapılan kontrollerde denizden çıkarılan kişinin ölmüş olduğu ve dünden bu yana kendisinden haber alınamayan İlkay Oruç olduğu belirlendi. Oruç'un cenazesinin denizden çıkarıldığı sırada vatandaşlar denize girmeye devam etti. Yapılan ilk incelemelerde boğulduğu ihtimali üzerinde durulan İlkay Oruç'un cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
--------------

- Plajdan görüntü
- Botla cesedin çıkarılmasından görüntü
- Cesedin cenaze aracına yüklenmesinden görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya), ()

===========================================

Bedensel engelli Mustafa'nın yol sevinci

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde yaşayan bedensel engelli 47 yaşındaki Mustafa Şimşek, ayak parmaklarıyla kullanmak zorunda olduğu bilgisayar klavyesi yardımıyla yazdığı dilekçeyle ilgili yerlere ulaşıp, oturduğu sokağın yolunun akülü aracıyla geçebileceği şekilde düzenlenmesini sağladı. Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan düzenleminin ardından yolu ilk kez kullanarak ailesi ile alışverişe çıkıp, gezen Şimşek'e, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de eşlik etti.

Ayvalık'ın Cunda Adası'nda, annesi Hanife Şimşek ve babası Orhan Şimşek ile birlikte yaşamını sürdüren yüzde 90 bedensel engelli Mustafa Şimşek, bir süre önce Mithatpaşa Mahallesi Bakkal Sokak'taki evlerinin kentsel SİT alanı kapsamındaki yolunun engelli aracının geçmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlemesini istedi. Yürüyemeyen, konuşamayan ve ellerini kullanamayan, ancak azmi sayesinde zoru başararak ayak parmakları ile klavye kullanabilen Şimşek, yolun yapılması için önce Bursa Anıtlar Kurulu'na dilekçe ile başvurdu. Şimşek dilekçesinde, "Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği bana akülü araç verdi ama ben hiç kullanamadım. Çünkü bizim Cunda'nın yolları buna müsait değil. SİT alanı olduğundan bir tek taşının bile sökülmesi mümkün değilmiş, Ayvalık Belediyesi hiçbir şey yapamıyor. Sokağımın uzunluğu en fazla 700 veya 800 metredir. Lütfen bana yardım edin" dedi. Ancak, 1 yıl geçmesine rağmen bir çalışma yapılmayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Şimşek, "Biz engellilerin sokağa çıkma hakkı yok mu" diye sordu. Şimşek'in bu isteği ulusal ve yerel gazeteler ile internet sitelerinde de haber olarak yer aldı. Bursa Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinlerin çıkmasanın ardından harekete geçen Ayvalık Belediyesi, Şimşek'in evinin bulunduğu sokağa 1 metre genişliğinde, 350 metre uzunluğunda, kenarlarında su olukları bulunan beton yol yaptı. Yolun kenarlarına da başka araçların park edip, kapatmaması için delinatörler yerleştirildi.

YENİ BİLGİSAYAR VE AKÜLÜ ARAÇ SÖZÜ
Yapılan yolu ilk kez kullanan Şimşek, anne ve babası ile alışverişe gidip, Cunda Adası'nda bir gezinti yaptı. Şimşek'e CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de eşlik etti. Şimşek'in kendi yeteneği ile okuma yazmayı öğrendiğine ve ayak parmaklarını ile klavyeyi müthiş şekilde kullandığına dikkati çeken Başkan Gençer, "Sosyal medyadanda aktif olarak yararlanıyor. Müthiş bir şey bu. Mustafa kadar başarılı değiliz hiçbirimiz. O yüzden kendisini tebrik ediyorum. Mustafa sesini kendi duyurdu. Mustafa'nın bu azmini görünce yapacak bir şeyimiz yoktu. Belediyedeki arkadaşlarla yolu yaptık. Artık Mustafa'nın alanı büyüdü. Ana yola çıktığında bisiklet yolunu da kullanabilecek" dedi. Belediye Başkanı Gençer, Mustafa'ya yeni bir bilgisayar ve akülü araç sözü de verdi.

"KENDİMİ KUŞ GİBİ ÖZGÜR HİSSETİM"
Şimşek ise "İlk kez evden çıktım ve kendimi bir kuş gibi özgür hissetim. Belediye Başkanımız çok iyi birisi. Yolum, çok güzel oldu, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Demek ki bu ülkede her şey oluyormuş" yazarak. sosyal medyadan duygularını ifade etti. Şimşek'in annesi Hanife Şimşek ve babası Orhan Şimşek de yolun yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Anne Hanife Şimşek, "Hayatımız boyunca hiç bu kadar mutlu olmamıştı. Oğlumu yola götürdük, gezdi. Biz de onu yalnız bırakmadık. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------

-Bedensel engelli Mustafa Şimşek'in düzenlenen yolda akülü tekerlekli sandalyesi ile gezmesi
-Şimşek'in ailesiyle alışveriş yapması
-Şimşek'in Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile düzenlenen yolda gezmesi
-Anne Hanife Şimşek ve baba Orhan Şimşek ile röp.
-Mustafa Şimşek ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), ()