Gümüşhane'de 4  büyüklüğünde deprem 

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde  saat 18:19'da Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde bir  deprem meydana geldi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Gümüshane Kelkit  olarak saptadığı deprem yerin 5.17 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü   3.9 olarak belirledi. 

Haber: GÜMÜŞHANE, ()

============================================

Kılıçdaroğlu, Düzce'de işadamları ve esnafla bir araya geldi (2)

FINDIK ÜRETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Kılıçdaroğlu, Düzce'deki toplantının ardından Akçakoca İlçesi'ne bağlı Uğurlu Köyü'ne geçti. Kılıçdaroğlu, Uğurluspor Lokali önünde fındık üreticisi köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Köylüler Kılıçdaroğlu'na fındık, mısır ve çay ikram etti. Kılıçdaroğlu, fındık üretiminde Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Eğer dünyada 1 numaraysak, yani fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa fındık fiyatını da önce Türkiye açıklaması lazım. Geçen yıl 13 liraydı. Şimdi fiyat 8 liraya kadar düştü. Eğer 1 kilo fındığın maliyeti 7 liraysa ve bugün fiyat 8 liraya düştüyse o fındık üreticisini ranta teslim etmek demektir. Fındık üreticisini ölüme terk etmektir. Size sözüm söz. Sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Her aşamada ben de olacağım, parlamentoda milletvekili arkadaşlarım da olacak." Fındık üreticisinin başka gelir kaynağı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğul, "Tek gelir kaynağı. Onunla geçimini sağlıyor, onunla çocuğunu okutuyor. Onunla da sosyal güvencesini sağlıyor. Dolayısıyla bu bir nimettir ve bu nimetin hakkının verilmesi gerekir. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de bu işin takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten; Sen, ben kavgamızı unutalım. Vatandaşın derdi var. Buradaki vatandaşın derdi, 'Bu fındığa kaç lira fiyat vereceksin bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.' Sizin kurda kuşa teslim edilmemeniz lazım. Çoluğunuz var çocuğunuz var. Kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor. Alın teriyle üretiyorsunuz alın teriyle kazanıyorsunuz" dedi. Kılıçdaroğlu, fındık işçilerinin de derdi olduğunu, onların da sorunlarının çözülmesi gerektiğini, ancak önce fındık üreticisinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması ardından bir genç lokalin arka tarafında bir çuval fındığı yere döküp benzin dökerek ateşe verdi. Jandarma müdahale ederek ismi açıklanmayan genci uzaklaştırdı. Çevredeki üreticiler de alkışlarla tepkiyi destekledi. Genç üreticinin tepkisini Kılıçdaroğlu görmedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra köyden ayrıldı.


Görüntü Dökümü:
-------------------------
GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN-Murat KÜÇÜK/DÜZCE, ()

=============================================

Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde kavşakta iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, Akyazı kavşağında meydana geldi. TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden çıkan Emre Cankatar idaresindeki 10 U 2021 plakalı otomobil ile Adapazarı istikametine gitmekte olan Adem Göksu idaresindeki 34 PYY 24 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, Adem Göksu ve Mustafa Göksu ile diğer otomobilde bulunan 4 yaşındaki Mihriban Cankatar yaralandı. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekibi, 10 U 2021 plakalı otomobilden dumanlar çıkınca aracın akü bağlantılarını çıkartarak yangın çıkmasını önledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
-Yaralılara müdahale edilmesi
-Çocuğa müdahale edilmesi, yaralıların sevki
-Olay yerinden görüntüler
 
Haber: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), () 

===========================================

Akli dengesi yerinde olmayan şahıs balkondan atladı

MALATYA'da evde yalnız kalan ve akli dengesi yerinde olmayan 51 yaşındaki İsmet Yerlikaya, üçüncü katın balkonundan atladı.

Olay, Battalgazi İlçesi Hacı Abdi Mahallesi Gülbeyaz Sokak'ta bulunan bir apartmanın üçüncü katında meydana geldi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri gerdirmeli bez açtı. Daha sonra polisler, İsmet Yerlikaya'yı ikna etmek için uzun süre çaba harcadı. Yaklaşık 1 saat süren çabanın ardından Yerlikaya İtfaiye ekiplerini görür görmez atlayacak başka bir bulamadığı için bezin üzerine atladı.

KENDİSİNİ BALKONDAN SARKITTI
Balkondan sarkan ve İsmet Yerlikaya'yı gören vatandaşlar durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekiplerinin zemin katta gerdirdikleri bezin üzerine atlayan Yerlikaya 112 sağlık ekiplerini görmek istemediğini belirtirken, polis ekipleri tarafından uzun uğraş sonrası ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastane'sine kaldırıldı. Çevrede toplanan yakınlarını görüp sinir krizleri geçiren Yerlikaya, Malatya il Emniyet müdürü ve Malatya Valisini görmek istediğini bildirdi. Polisler tarafından indirilmek istenen ve akli dengesi yerinde olmayan Yerlikaya, "Akrabalarım tarafından akıl hastanesine götürülmek isteniyorum.ö Dedi.

GECE BAĞIRIYORDU
Yerlikayan'nın komşusu Mehmet Kaplan, dün gece duyduklarını şöyle anlattı: "akrabalarım, dostlarım beni akıl hastanesine yatırmak istiyor. Bugünde olay koptu. Gece cama vuruyordu, bayağı rahatsız oldu etraftaki komşular bağırıp duruyordu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Taha AYHAN  / MALATYA, ()

=============================================

Karabağlar'da 61 kaçak göçmen yakalandı
 
İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, yasadışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yapan 61 kaçak göçmen kamyonda yakalandı. Göçmenlerin geçişine aracılık ettiği öne sürülen 1 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Yeşildere Mahallesi'nde bir kamyoneti şüphe üzerine durdurdu. Kamyonun içinde yasadışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığı yaptıkları belirlenen 61 kaçak göçmen yakalandı. Araçta yapılan aramada ise 45 can yeleği, 15 şambrel, 5 pompa ele geçirildi. Göçmenlerin yanında bulunan ve organizatör olduğu iddia edilen S.B. (32) de gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlan S.B., sevk edildiği adliyede tutuklandı.


Haber: İZMİR, ()

=============================================

Nazilli'de sezonun ilk kuru inciri 200 TL'den satıldı

AYDIN'ın Nazilli Ticaret Borsası tarafından 2017-2018 sezonu ilk kuru inciri, kilosu 200 TL'den satın alındı.

Nazili Ticaret Borası'nın ev sahipliğinde Sümer Park içinde gerçekleşen 2017-2018 sezonu ilk kuru inciri törenine; Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Meclis Başkanı Nevzat İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Koray Şimşek, Nazilli İŞKUR Şube Müdürü Şahin Altınkurt, Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sunay Güler, üretici ve tüccarlar katıldı. Törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, "Nazilli için incir çok önemli bir ürün. İlçemizdeki işsizlik sorununu çözen, özellikle de kadın istihdamı anlamında 5-6 bin kişiye iş veren bir sektör. Türkiye içinde en başta Türk inciri, ondan sonra bölgemizin inciri gibi bir sıralama var. Dışarıda hem Türk inciri hem Nazilli inciri dedirttirmek içinde pazarımızı genişletmek istiyoruz. Ülkemizdeki incir rekoltesinin yarısı Nazilli Ticaret Borsası'nda işlem görüyor. Türkiye'deki incir ticaretinin yarısı Nazilli'de yapılıyor diyebiliriz. Tabii burada bize yardımcı olan paydaşlarımız var. İncir işini bilimsel olarak geliştirmek için uğraşıyoruz. Sonuçta Nazilli'deki kadın işçiye özellikle iş bulma çok önemli bir şey" dedi. Nazilli'de ticaret borsasında yaklaşık 35 bin ton incir tescili yapıldığını söyleyen Aksüt, "12-13 bin ton incir direk Nazilli'den yurt dışına ihraç ediliyor. Bizim beklentimiz 85 bin tonun üzerinde incir tescil rakamını görmek. Bu sene rekolte artışıyla birlikte 45 bin ton tescil gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. 300 ile 400 milyon lira arasında bir rakam oluşacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin incir ihracatı 200 ile 250 milyon dolar arasında bunu Türk lirasına vurduğumuzda zaten 800 milyon lira yapıyor. Biz bunun yarısının Nazilli'de gerçekleşeceğini umuyoruz. Önümüzdeki günlerde çok şiddetli bir yağış olmaz ise kuru incir üretiminde hedefimize ulaşmış olacağız" dedi. Kaymakam İbrahim Küçükde "Bu sezonun verimli ve herkesin yüzünün güldüğü bir sezon olmasını diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, "İncirin anavatanı Nazilli. Artık bunu da tüm Türkiye öğrendi ve biliyor. İyi bir tanıtım yapmak gerekiyor. İncirin yüzde 51'inin Nazilli'de tescillenmesi demek ana vatanının Nazilli olması demektir. Borsasının ticaretinin her şeyinin geçtiği yer demektir. Siyasetçilerle bir araya gelip bunun gümrüğünü buraya taşımak lazım. Aydın'a bir havalimanı yapmak lazım" dedi. Konuşmaların ardından temsili ilk incir alımı töreni gerçekleştirildi. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan tarafından 20 TL'den başlatılan açık artırma sonucunda sezonun ilk kuru inciri, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık tarafından kilosu 200 TL'den satın alındı. Borsaya ilk kuru incirlerini teslim eden üreticiler, küçük altınla ödüllendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------------------
- İncirlerden görüntü
- Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt açıklama
- Ziya Aksüt konuşma
- Belediye Başkanı Haluk Alıcık konuşma
- Kaymakam İbrahim Küçük konuşma
- İlk kuru incir getiren üreticilere altın ödülleri verilirken
- Açık arttırmadan görnütü
- Bölgeden detay görüntüler

Haber- Kamera: NAZİLLİ (Aydın), ()