Kazdağları'ndaki yangına gözaltı (2)

TUTUKLANDI

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Kazdağları'nın en önemli bölgelerinden Şahinderesi Kanyonu yakınlarında 4 ayrı bölgede aynı anda başlayan, erken müdahaleyle söndürülebilen orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 35 yaşındaki T.İ. (Turan İdgü) sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber: Fatih EMRAH ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), ()

=========================================

Marmaris'te 'huzurlu sokaklar' denetimi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde gerçekleştirilen 'huzurlu sokaklar' adlı denetimde, polis ekiplerince internet, oyun ve nargile salonları denetlendi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube, Asayiş Büro ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin bugün saat 14.00'de yaptığı eş zamanlı çalışmada; 10 oyun salonu, 28 internet kafe ve 11 nargile salonu kontrol edildi, işletmelerin ruhsatları incelendi. 12 yaş altında çocuklar oyun salonlarından çıkarılarak ailelerine teslim edildi. Denetlemeler esnasında işletme sahiplerine yasa ve yönetmelikler hakkında bilgi verildi. Yasa ve yönetmeliklere uymayanlar hakkında 1 hafta ila 3 ay arasında kapatma cezası uygulanacağı, aykırı hareket edenlerin ruhsatlarının iptal ettirileceği tebliğ edildi. Yasalara uyan işletmelere teşekkür ederek ayrılan polis, şüpheli gördükleri kişileri bildirmelerini istedi. Ayrıca şehrin işlek caddelerinde baskül ile tartı yapan, mendil ve çeşitli hediyelik eşya satışı yapan küçük yaştaki çocuklar toplanarak ailelerine teslim edildi. Çocuklarını çalıştıran ailelere yasal mevzuat anlatılarak bir daha ki sefer de adli işlem başlatılacağı uyarısı yapıldı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu talimatıyla çocukların güvenliği için huzurlu sokaklar adı altında Türkiye genelinde denetimler başlatıldı. Denetimler, eş zamanlı olarak Marmaris ve çevresinde başladı. Her hafta farklı günlerde periyodik olarak denetimler devam edecek. Özellikle İnternet kafe ve oyun salonlarında 12 yaş altı çocukların bulunması yasak ve buraların yasalara uyup uymadığı kontrol edilecek. Ayrıca son zamanlarda şehrimizde artan nargile işletmelerinde çocukların bulunup bulunmadığı denetleniyor. Uygulama ile mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması amaçlanıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Sokakta denetim yapan polisler
- İnternet ile oyun salonlarında denetim yapan polisler genel-ayrıntılı görüntü

 3 dakika 16 saniye-236 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), ()

=========================================

Sahte bileziklerle kuyumcuları dolandırdı

TEKİRDAĞ'da kuyumculara sahte bilezikleri bozdurarak dolandırdığı belirlenen 19 yaşındaki Rıdvan Y., polis tarafından yakalandı.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi'nin Hükümet Caddesi üzerindeki iki ayrı kuyumcuya giren Rıdvan Y., elindeki bilezikleri paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek bozdurdu. Kuyumculardan biri aldığı bilezikleri incelediğinde sahte olduğunu anlayarak, Kuyumcular Derneği'nin ortak kullandığı whatsapp hattında mesaj  yazarak meslektaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. İl merkezinde 7 sahte bilezik bozdurduğu belirlenen Rıdvan Y., girdiği bir kuyumcuda yine bilezik bozdurmak istediğini söyledi. Daha önce bu konuda uyarılan kuyumcu, bilezikleri bozacağını ancak şu an elinde yeterli nakit olmadığını ve biraz bekleteceğini söyleyerek Rıdvan Y.'yi oyalayıp durumu polise bildirdi. Rıdvan Y.'nin kuyumcuda beklemesi ise güvenlik kamerasına yansırken, kuyumcuya gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Bu sırada işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polis, şüphelinin babası olduğu öğrenilen Faruk Y.'nin polisin geldiğini görünce olay yerinde kaçtığını tespit etti.  Emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen Rıdvan Y., tutuklandı. Polis, kaçan Faruk Y.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
-----------------------------------
-İşyerinden detaylar
-Zanlının kuyumcuya bilezikleri vermesi
-Zanlının esnaftan bileziklerin karşılığında para alması
-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,()

=========================================

Suriye'de 57 çifti evlendirdi (Görüntü Ekiyle Yeniden) 

SURİYE’de, Dareyya’daki kuşatmadan kurtulup İdlib’e yerleşen 57 çift, toplu düğün organizasyonu ile dünya evine girdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Dareyya Aileleri Komitesi ve Suriyeli yardım kuruluşları, dünya evine giren çiftlerin düğün masraflarını karşılamanın yanı sıra ev eşyaları, çeyiz seti ve 3 aylık kira giderlerini de üstlendi. Dareyya Aileleri Komitesi sözcüsü Muhammed Ebu Yahya, “Bizler geçen sene ağustos ayında İdlib’e tahliye olmadan önce 3 yıl boyunca rejimin kuşatması altında hayatta kalma mücadelesi verdik. Bu süreçte nişanlanan fakat evlenemeyen ve farklı bölgelere giderek birbirinden uzaklaşan kardeşlerimiz oldu. Hiçbiri kavuşma ümidini kesmedi. Bugün burada ise Dareyya bölgesinde nişanlanan kardeşlerimizi evlendiriyoruz’’ dedi.


Görüntü Dökümü
---------------------------
- Masalarda yemek hazırlığı
- Yemek yiyenler
- Kuran-ı Kerim okunması 
- İlahiler söylenmesi
- Oyunlar oynanması
- Damatların gelişi
- Konuşma yapılması

SÜRE: 03’13"  BOYUT: 102 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),()

============================================

Nilüfer’de renkli festival başladı 

BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi Belediyesi’nin, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği müzik festivali başladı. 13 ‘a kadar sürecek  Nilüfer Müzik Festivali, aralarında Duman, İngiliz post-punk topluluğu Maximo Park gibi grupların da bulunduğu sevilen müzisyenleri sahnesinde ağırlayacak. 120 bin kişinin katılması beklenen festival alanında 15 bin kişi kamp kurarak eğlenecek.

Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da on binlerce müzik tutkununu Balat Atatürk Ormanı’nda usta müzisyenlerle buluşturmaya başladı. 4 gün sürecek festival  Türkiye’de bir kamu kurumunun düzenlediği tek müzik festivali olma özelliği taşıyor. Festivalde  bu yıl, 12 ülkeden 60’ın üzerinde müzisyen sahne alacak.Hem katılımcı sayısını hem de sahne alacak müzisyen sayısını artırarak devam eden festivalin üçüncü yılında, 15 bin kişi de kamp yapacak. Çadırların kurulduğu ve Deer From Space ve Can Gox konserleriyle başlayan festivale bu yıl 120 bin kişinin katılması bekleniyor. Üç ayrı sahnede  4 gün boyunca  Adamlar, Gaye Su Akyol, Gevende, İnsanlar, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Jakuzi, The Away Days, In Hoodies, Hedonutopia, Hey Douglas ve Flört'ün de aralarında bulunduğu isimlerin yanı sıra saksafonuyla birbirinden farklı projelere imza atan müzisyen İlhan Erşahin de festivalde sahne alacak. Festivalin uluslararası isimleri arasında Roosevelt, La Caravane Passe, Chico Trujillo ve 47Soul yer alıyor. Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk yıl sahnesinde ağırladığı, festivalcilerden de tam not alan hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini  birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv, bu yıl Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte yeniden hayranları ile buluşacak. Nilüfer Müzik Festivali alanında, müziğin yanı sıra gün içinde çeşitli atölyeler, etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecek. Bu yıl “Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketimö mesajıyla gerçekleşecek olan festivali özgün kılan bir diğer özellik de, festival alanında fast food yiyeceklerin olmaması.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------------
-Konserden görüntü
-Can Ghox konseri
-Dans eden gezen eğlenenlerden görüntü
-kamp alanından görüntü
-sahnenelerden görüntü

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/Enver Fatih TIKIR/BURSA, () 
SÜRE 2 dakika 20 saniye BOYUT 482 MB

==========================================

Çöpte bulduğu 48 bin 900 lirayı sahibine teslim etti

KAYSERİ'nin Bünyan İlçesi'nde temizlik işlerinde çalışan Akın Ayerdem, çöpte poşet içinde bulunduğu 48 bin 900 lirayı sahibine verdi. Temizlik işçisi Belediye Başkanı tarafından ödüllendirildi.

Bünyan ilçesinde evinde temizlik yapan Ş.T. adlı yaşlı kadın, dalgınlıkla içinde 48 bin 900 lira bulunan poşeti çöp konteynerine attı. Birg ün sonra para dolu poşeti çöpe attığını fark eden Ş.T. karakola giderek durumu bildirdi. Bünyan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli Akın Ayerdem çöp toplama alanında para dolu poşeti buldu ve güvenlik birimlerine bildirdi. Akın Ayerdem parayı sahibi Ş.T.'ye teslim etti. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, temizlik işlerinde çalışan personelini tebrik ederek ödüllendirdi.


Haber: KAYSERİ, ()