Samsun'da sahaya bıçak atan şüpheli yakalandı (3)
 
ÖMÜR BOYU MAÇLARA ALINMASIN 

Atiker Konyaspor, Turkcell Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile oynadıkları maçta sahaya bıçak atan T.P.'nin ömür boyu maçlara alınmaması için TFF'ye başvurdu. Yeşil-beyazlı ekibin resmi internet sitesinde yönetim tarafından 'Ömür boyu maçlara alınmasını istemiyoruz' başlıklı yapılan yazılı açıklamada "Beşiktaş ile Samsun'da oynadığımız Turkcell Süper Kupa Final maçında sahaya bıçak atan şahsın, ömür boyu Konyaspor maçlarına alınmaması için, yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla, Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimler başlatılmıştır" denildi.

Haber: KONYA, ()

======================================================

Anafartalar Zaferini yaşatan kutlama

ÇANAKKALE Savaşı'nın dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi'nin 102'inci yıldönümü, Conkbayırı'ndaki törenle kutlandı.

Çanakkale Boğazı'nı geçemeyeceklerini anlayınca Gelibolu Yarımadası'na karadan çıkarma yaparak buradan boğaza ulaşmayı deneyen İtilaf Devletleri'nin umutlarının yok edildiği 10 Ağustos Anafartalar Zaferi, 102'inci yıldönümünde coşkuyla kutlandı. Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'nda düzenlenen törene; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, Yeni Zelanda Büyükelçiliğinden Maslahatgüzar Ed Mclsaaac, kaymakamlar, belediye başkanları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, 2'inci Kolordu Komutanlığı, Avustralya ve Yeni Zelanda çelenkleri, Atatürk Anıtı'na sunuldu. Şehitler anısına, saygı atışı yapıldı. Türk bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Albay Serhat Demirbaş, 10 Ağustos sabahının ilk ışıklarıyla beraber Çanakkale Savaşı'nın dönüm noktası olan tarihteki son büyük süngü savaşının başladığını söyledi. Çanakkale'de kazanılan zaferin, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar gelişmelerin kaynağı olduğunu ifade eden Demirbaş, "Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ulusunun gözünde üstün bir kumandan ve yetenekli bir asker olduğunu ilk kez Çanakkale'de kanıtlamıştır. Çanakkale'de devleşen, gönüllerimizde ebedileşen ve tarihin altın sayfalarında destanlaşan yüce kahramanlar, huzur içinde uyuyun. Geçit vermediğiniz bu vatan emin ellerdedir. Hiç düşünmeden canlarınızı feda ettiğiniz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü şanlı bayrağımız bu aziz vatan topraklarının üstünde sonsuza kadar dalgalanacaktır" dedi. Çanakkale Ruhu'nu oluşturan ortak değerleri hatırlatan Vali Orhan Tavlı ise, "Bu zaferler ve destanlar tüm dünyaya ders verir. Hepsi kardeşliğin, insanlığın ve Çanakkale Ruhu'nun doğduğu yer olan Çanakkale'yi anlatır. İşte bunlardan biri ve en önemlisi de 10 Ağustos Anafartalar Zaferi'dir. 10 Ağustos yurdumuzu işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin beklemedikleri bir anda Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal'in kırbacını şaklatarak orduyu taarruza kaldırdığı ve kurşunlara aldırış etmeden bir ok gibi ileriye süngüsüyle atılan kahramanların Zafer kazandığı gündür. 10 Ağustos 1915 gelecek nesilleri bağımsız bir devlet, hürriyet içinde yaşanır bir memleket bırakmak için şehit olan kahramanların Zafer kazandığı bir tarihtir" diye konuştu. Conkbayırı Anafartalar Zaferi'nin 102'nci yıldönümü için burada olduklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise, "Allah, büyük Türk Milletine bir daha böyle acılar yaşatmasın. Emperyalizme karşı büyük Türk milletinin bu şanlı zaferini büyük bir saygı, hürmet ve yüce duygularla selamlıyoruz. Türkiye'mizi, imparatorluğumuzu yıkmak isteyen emperyalistlere karşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını buradan bir kez daha hürmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Onlar olmasaydı, Çanakkale Zaferi olmasaydı, Sakarya Zaferi olmayacaktı. Çanakkale Zaferi olmasaydı, Büyük Taarruz olmayacaktı. Çanakkale Zaferi olmasaydı, Allah korusun belki Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimiz olmayacaktı. Onun için biz Çanakkale Zaferi'nin sadece emperyalizme karşı, ülkemizi işgal etmek isteyen müstevlilere karşı bir zafer olmadığını ve milletimiz için, devletimiz için, bir varoluş muharebesi, bir varoluş zaferi olduğunun farkındayız" diye konuştu.

TARİHİ ZAFERİ TEKRAR YAŞATTILAR
Konuşmaların ardından tören Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından askerlerin tarihteki son süngü hücumu olan Anafartalar Muharebeleri'ni canlandırmasıyla devam etti. 'Atatürk Anafartalar Kahramanı' isimli canlandırmada, Mustafa Kemal rolünü Abdülkadir Katra üstlendi. Canlandırmada; Conkbayırı'nda top atışları sırasında Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal'in göğüs cebindeki saate bir şarapnel parçasının isabet etmesi ve yaralı bir Anzak askerinin savaşa ara veren Türk askeri tarafından kucaklanıp, siperine götürülmesi sahnelerine de yer verildi. Ayrıca canlandırmada vatanı için canını vermeye hazırlanan Mehmetçiğin kendi cenaze namazını kılması, sela okunması ve askerlerin abdest alması gibi anlarda yer aldı. İzleyenler bu sahneler karşısında duygulandı. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çanakkale Orhan Tavlı, 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Anafartalar Zaferi Anı Defteri'ni imzaladı.

ANAFARTALAR'I DA GEÇEMEDİLER
Çanakkale Savaşları sırasında ihtilaf birlikleri Seddülbahir ve Arıburnu'ndaki çarpışmalardan sonra Gelibolu Yarımadası'nı buralardan geçmenin imkansız olduğunu görerek, Kuzey'deki Anafartalar'da yeni bir cephe açmış ve Conkbayırı'nı ele geçirmişti. Ancak 10 Ağustos 1915'de Mustafa Kemal'in emriyle başlatılan süngü hücumuyla, düşman geri püskürtülmüş ve ihtilaf devletlerinin Anafartalar'dan Gelibolu Yarımadası'nı geçme ümitleri sona ermişti.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
--------------------------------

- Conkbayırındaki törenden görüntüler
- Protokolden görüntüler
- Çelenklerin bırakılmasından görüntüler
- Saygı Atışından görüntüler
- Komutan konuşma görüntüsü
- Vali Orhan Tavlı konuşma görüntüsü
- Anafartalar Muhaberesinin canlandırılmasından görüntüler
- Anı defterinin imzalanmasından görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, ()

==============================================

Ak Partili Kaya: Belediyelerde sorun yok

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyelerde herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Erol Kaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından seçim döneminden bugüne kadar yaptığı hizmetler hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Kaya, Ak Parti'nin yerel yönetim, belediye partisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde efsanevi bir belediyecilik yaptığını ifade eden Kaya, belediyeciliğin Ak parti için çok önemli olduğunu söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR BEKLERDİM"
Türkiye'deki bin 397 belediyenin 884'ünün Ak Partili olduğunu ve belediyelerin yaklaşık 150 milyarı aşan bir kamu kaynağını kullandığını ifade eden Erol Kaya, şunları söyledi:
"Biz belediyeciliği önemsiyoruz. Türkiye'de yerelde doğan belediyelerin yine belediyelerle büyüyeceğini düşünen bir partiyiz. Belediye başkanlarımızı takip etmek, onların yaptıklarını bilmek bizim görevimiz. Bazen mukayese yapıyor insanlar. Mesela Sayın Kılıçdaroğlu Maltepe'ye giderek belediyelerin sahillerde gezdiğini hatta yürüyüşünü orada tamamladı. ben Anadolu yakasında oturuyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'ndan şunu beklerdim. Yürüyüşü bitirdiğinde bütün İstanbul halkından özür beklerdim, 'Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu parka karşı çıkmıştık çok özür diliyoruz. Bu park olmasaydı bugüne burada Maltepelilerle, İstanbullularla ve Türkiye ile buluşamazdık. İyi ki yapmış bunu İstanbul' demesini beklerdim. Hakikaten gerek İstanbul'umuza gerekse Türkiye'de Ak Partili belediyelerin her biri bir efsanevi hizmet yapıyorlar. Tabii ki eksiğimiz var ama bardağın dolu tarafından baktığımız zaman yüzde 80'lerde doluluk yüzde 15'lerde eksiğimiz var bu eksikliklerim gidermek bizim görevimiz."
Erol Kaya, beraberindekilerle birlikte otelden ayrılırken gazetecilere; "Gördüğünüz gibi metal yorgunluğu yok, belediyelerde sorun yok. Her şey yerli yerinde" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
- Kaya'nın konuşması
- Kaya'nın otelden ayrılması
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,()

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 168 MB

========================================

Terlikli şortlu zehir tacirleri adliyeye gönderildi

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucu kullanıcı ve satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda " Uyuşturucu Madde Ticareti "yaptığı iddia edilen 4 kişiyi gözlatına aldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Müdürlüğü polislerinin il genelinde uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yaptığı soruşturma kapsamında 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6'sına uyuşturucu kullanmaktan cezai işlem yapıldı. Uyuşturucu sattığı belirlenen S.E (29), M.V.Ö(28), K.Ç(50) ve S.K(27)  sorgularının tamamlanmasının ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirildi. Şort ve terlik ile sağlık kontrolüne gelen zehir tacirleri, buradaki işlemlerinin ardından Adliye'ye gönderildi.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------------

-Uyuşturucu ticareti yapan zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi
-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()
1 dakika 35 saniye/48,8 MB

=========================================

Edirne'de dilenci operasyonu
 
 
EDİRNE Belediyesi zabıta ekipleri Selimiye camisi çevresi başta olmak üzere dilencilere yönelik operasyonlar düzenledi.


Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan 3 kişi üzerinde yaptıklarını aramada elde ettikleri 162 TL'ye el koydu. Dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33'uncü maddesi gereğince 109 TL idari para cezası uygulandı.  Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş kişi ve kişilere yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi.     

 
Haber: EDİRNE,()