YURT -  ABONELERİMİZİN DİKKATİNE...

'Aladağ'da yurt yangınında 12 kişi öldü, şikayetçi olan yok' başlıklı haberimizin kaynağı adına yapılan yeni açıklamada ölen ya da yaralananların şikayetçilik durumu düzeltildi.

 

//////////

9 aile olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu

ADANA Barosu'nun Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında ölen ve yaralananların ailelerine hukuki yardım çalışması sürerken, ilk ifadelerinde şikayetçi olmayan yaralı öğrenciler ile ölen çocukların ailelerinin şikayetçi olup olmadıkları bugün netleşti.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, bu konuda özel bir hassasiyet gösterdiklerini farklı günlerde şikayetçi olan veya olmadıklarını beyan edenlerin sayılarında farklılıklar olduğunu belirterek, son durumu şöyle açıkladı: " 24 yaralıdan biri dışında diğerleri şikayetçi olmadı. Hatta şikayetçi olup olmadıkları sorulduğunda tereddüt eden bir tavır, tedirgin eden bir tavır gören meslektaşlarımız bu durumu da tutanak altına aldı. Avukatlarımız çocukların yaşının küçük olduğu, şikayetin sonuçlarını bilebilecek yeterlikte ve akli düzeyde olmadıklarını ifade ederek kamu adına şikayetçi oldular.

ÖLENLERİN AİLELERİ ŞİKAYETÇİ

Bu hafta soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet savcısı, bizzat köylere giderek hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle görüştü. Şu ana kadar ifadesi alınan 9 aile de olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu. Kalan 2 ailenin de kısa sürede ifadesi alınacak. Adana Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yurt binasından görüntüler

- Adana Baro Başkanı Veli Küçük'ün açıklamaları

Haber:Salih ÜÇTEPE-Kamera:Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,()

=================================