-Gecede, Zihni Göktay ile Emre Altuğ'dan "lüküs hayat" düeti yaptı.

Haber-Kamera: Orhan SENCER / İSTANBUL

Türk tiyatrosuna ömrünü adamış usta isimlere, “Sahnede Bir Ömür" adlı gecede onur ödülleri verildi.

"27 Mart Dünya Tiyatro Günü" kapsamında Beyoğlu Belediyesi tarafından Grand Pera Emek Sahnesi'nde düzenlenen gecede, Türk tiyatrosunun gelişmesine önemli katkıları olan ve geçmişten bugüne tiyatroseverlere unutulmaz eserler veren 22 duayen isime ödül verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tiyatro Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleşen gecenin sunuculuğunu Oylum Talu ve Emre Altuğ üstlenirken, “Sahnede Bir Ömür" ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Aramızda sahneye bir ömür adayan büyük ustalarımız var. Hayatımıza kattığınız tüm renkler için, sizlere şükranlarımı sunuyorum. Aramızdan ayrılanlar var. Onlara rahmet diliyorum. Tiyatroya emek veren gelmiş geçmiş bütün ustalarımız benim için özel. Bir sanatçı için en keder verici şey unutulmak olsa gerek. Büyük ustalarımızı, sahneye koca bir ömür adayanları asla unutmayacağız. Bu akşam, bu özel program, sizlere duyduğumuz şükranın küçük bir ifadesi, bizim için büyük bir onurdur. Yüzümüzü bazen gözyaşlarıyla yıkadığınız, bazen de gülmekten gözümüzden gelen yaşlar için hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Tiyatroya gönül veren, bir ömür adayan dostlarım, alkışınız bol, ömrünüz güzel olsun. Perde hep açık olsun" dedi.

Gecede, Türk tiyatrosunun usta isimleri Haldun Dormen, Ayşen Gruda, Ayten Erman, Bedia Ener, Bilge Şen, Celile Toyon, Ercan Bostancıoğlu, Ferdi Akarnur, Göksel Kortay, Gönül Edgü, Güler Ökten, Kayhan Yıldızoğlu, İlhan Daner, Meral Küçükerol, Mustafa Uzunyılmaz, Serpil Tamur, Sinan Bengier, Suna-Erol Keskin, Yasemin Yalçın, Yıldız Kültür ve Zihni Göktay'a onur ödülleri verildi. Hayatını kaybeden oyuncu Sadri Alışık'ın ödülünü ise torunu Sadri Alışık aldı.

ZİHNİ GÖKTAY İLE EMRE ALTUĞ'DAN LÜKÜS HAYAT DÜETİ

Gecede, duayen oyuncu Zihni Göktay, Emre Altuğ ile birlikte Tarık Sezer ve orkestrası eşliğinde “Lüküs Hayat"ı seslendirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın konuşması

-Ödüllerin takdim edilmesi

-Zihni Göktay ve Emre Altuğ'un "Lüküs Hayat"ı söylemesi

-Ödül töreninden detaylar