Cengiz ÇOBAN, İstanbul
İstanbul  Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri,  kurban satıcılarını sahte para, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında bilgilendirdi, uyarılarda bulundu.
Suçlara karşı halkın bilgilendirilmesini sağlayan ve suç oluşmadan önce suçu oluşturan nedenleri araştırarak önlemeye yönelik çalışmalar yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, pazar içinde hayvan satışı için oluşturulan çadırları tek tek gezerek sahte paranın nasıl ayırt edilebileceğini, para sayarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
 Ataşehir'deki YEDPA Ticaret Merkezi'nin otoparkında kurulan hayvan pazarına gelen polisler, kurban satıcılarına uyarıcı broşürler verdi, gerçek para ile sahte parayı ayırt edebilmeleri konusunu uygulamalı olarak gösterdi.  
Hayvan satıcılarına yönelik konuşmada, “Anadolu'nun belli yerlerinden emek vererek ve zor şartlar altında geldiniz. Bu noktada sizlerin mağdur olmaması amacıyla sizleri dolandırıcılara, hırsızlara ve sahte paraya karşı bilgilendirme amacıyla buradayız. Öncelikle kurban pazarlarının yoğun olduğu günlerde biraz daha dikkatli olmanızı, başınızda birden fazla müşteri olduğunda biraz daha duyarlı ve dikkatli olmanızı istiyoruz. Çünkü dolandırıcılar genelde yoğunluğu tercih ederler. Bir müşteri ile alışverişiniz bitmeden, diğer bir müşteri ile alış veriş yapmamanız sizleri daha güvenli kılacaktır. Sizlerin mağdur olmamasını istiyoruz. Döviz ve değeri düşük olan yabancı ülke paralarını yani bilmediğiniz ülke paralarını almamanızı tavsiye ediyoruz. Döviz yerine Türk lirası kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Alışverişten sonra üzerinizde fazla miktarda para bulundurmayın. Hemen bankaya yatırmanız, sizleri daha güvenli hale getirecektir. Şüphelendiğiniz durumlarda ve şüphelendiğiniz şahıslarda da hiç düşünmeden '155 Polis İmdat' hattını arayabilirsiniz. Tırnakçılık yöntemine karşı müşterilerinizden paraları tek tek almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü parayı katlayarak aynı parayı iki kez sayıyorlar. Gece saatlerinde de çadırınızın içerisini arada bir kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz" denildi
 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı'nın son gününe kadar İstanbul'da bulunan kurban pazarlarını dolaşıp, kurban satıcılarını bilgilendirecek.
 Murat Eroğlu adlı satıcı da  “Hayvanlarımızı satmak için buraya birçok zorluklarla geliyoruz. 3 yıl önce bir kez bana iki tane sahte yüz lira verilmişti. Toplu para olduğu için tek tek hepsine dikkat edemedim. Bankaya gittiğimde paranın sahte olduğunu öğrendim. Polislerimiz bugün bizi bilgilendirdiler. Allah onlardan razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Bizler ve arkadaşlarımız mağdur olmayacağız. Önlemimizi daha iyi alacağız" diye konştu..  
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kurban pazarından görüntü 
-Polis ekiplerinin görüntüsü
-Kurban pazarını gezmeleri
-Satıcılıları bilgilendirmeleri
-Broşür dağıtmaları
-Kurban satıcıları ile röp
-Genel ve detay görüntüler