İhsan YALÇIN - Kamera: Ali Kerem BENGİ, İstanbul
Bahçelievler'de, eniştesiyle telefonda tartışan bir kişi arkadaşlarını da yanına alarak baskına gitti. Baskına gelen grup ile enişte ve kardeşinin sokakta karşılaşması üzerine silahlar patladı. 3 kişinin yaralandığı silahlı kavga güvenlik kameları tarafından da saniye saniye kaydedildi. 
Olay, dün saat 22.30 sıralarında, Yenibosna Çobançeşme Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Uludağ Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, birkaç gün önce Fırat Corli'nin eşi yaşadıkları bir tartışmanın ardından evi terk ederek ailesinin yanına döndü. Bu olayın ardından eşinin erkek kardeşi Corli'ye sık sık telefon etti, ikili tartışmalı konuşmalar yaptı. 

TELEFON TARTIŞMASINDAN SİLAHLI KAVGAYA
Dün akşam da benzer bir telefon konuşmasında Fırat Corli ile kayınbiraderi yine tartıştı. Tartışmanın ardından arkadaşlarını toplayan kayınbirader, Corli'nin kardeşiyle yaşadığı mahalleye geldi. Fırat ve kardeşi Suat Corli, grupla sokak üzerinde karşılaştı. 
İki grup burada kavgaya tutuştu. Bu sırada cadde üzerinden geçen bir polis ekibi olayı görerek müdahale etmek istedi; ancak taraflar karşılıklı olarak birbirlerine ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu kayınbirader ile 2 arkadaşı yaralandı. 
Yaşanan kavga, silahların kullanılması ve polisin müdahalesi sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. 

2 KARDEŞ GÖZALTINDA
Olaydan sonra 3 yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Fırat Corli ile kardeşi Suat Corli'nin ise polisteki sorgusu sürüyor. 

"BİRBİRİNE SALDIRDILAR"
Silahlı kavga anında iş yerinde olduğunu belirten Serhat Kaya, "Biz de arkadaşlarla içeride oturuyorduk. Bir anda silah seslerini duyduk. Dışarıya çıktık. İki, üç kişi birbirine silah çekiyorlar. Birbirine saldırdılar. Bir şeyler oldu. Polisler geldi. Olay bu şekilde devam etti. Biz de anlamadık. Olan malımıza oldu, arabamıza mermi geldi. Şimdi ne yapacağız, biz de bilmiyoruz?" dedi. 

"VURULAN YERE DÜŞTÜ"
İsmini vermek istemeyen bir çevre sakini ise, "Olay anında biz aşağıdan yukarıya doğru geliyorduk. Yanımda çocuklar da vardı. Polis ekip arabası aşağıya doğru gidiyordu. Ben 'Olay var' diye buraya yönlendirdim. Polis ekip arabası buraya geldiğinde silahlar daha patlamamıştı. Ondan sonra polisi görünce bunlar polise de 'Bin arabaya git' dediler. Ondan sonra birbirine sıktılar. Bayağı 20 veya 25'e yakın silah sıktılar. Vurulan yere düştü, vurulan yere düştü" diye konuştu.
 
Görüntü Dökümü:
-------------------------
EK GÖRÜNTÜ
-Olay anının güvenlik kamera kayıtları

GEÇİLEN GÖRÜNTÜ
-Olay yyerindeki boş kovanlar
-Polisin güvenlik önlemleri
-Olay yeri inceleme ekiplerinin delil araştırması
-Vatandaşlardan görüntü
-Cama kurşun gelen araçtan görüntü
-Kamyonun içindeki boş kovanlar
-Olay yeri ekiplerinin aracı incelemesi
-Olayın görgü tanıkları ile röp.
-Genel ve detaylar
 

FEED