() KADIKÖY'de ters yönden gelen ve güzergah dışına çıktığı belirtilen minibüs sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına çarparak, ağır yaralanmasına neden oldu. Yaşlı kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, çevredekiler minibüslerin yoğun trafiği atlatmak için güzergah dışına çıktığını söyleyerek tepki gösterdi.
Kaza dün Kadıköy, Göztepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Pendik-Kadıköy hattında çalışan Alican V. kullandığı minibüsle güzergah dışındaki ara yola girdi. Sürücü ara yoldan çıkarken, yolun karşısına geçmeye çalışan Nigar Arkeş'e (87) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaşlı kadın minibüsün altında kaldı. Kadına çevredekiler koşarak yardım etmeye çalışırken, durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Nigar Arkeş, ambulansla İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaşlı kadın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI
Olay yerine gelen trafik polisi kaza yerinde incelemelerde bulunurken minibüs sürücüsü Alican V. kaza ilgili ifadesi alınması için Göztepe Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Olay yerindeki minibüs çekici yardımıyla polis otoparkına çekildi.

"HEM GÜZERGAH DIŞINDA, HEM DE TERS YÖNDEN GELİYORLAR"
Kazayı gören çevredeki vatandaşlar minibüsçüleri hem güzergah dışında, hem de ters yönden gittiklerini belirterek yaşananlara tepki gösterdi. Kazayı gören Burak Engin, "Minibüs kendi yolunda değil. Bir de ters yönden geliyorlar. Kadının bağırmasıyla çıktık baktık. Minibüs kadını ezmiş. Minibüs güzergahı olmamasına rağmen uyarılarımızı yapmamıza rağmen ısrarla minibüs sürücüleri bize tepki gösteriyor. Burada ne polisinin bir önlemi var ne de belediyenin hiç kimsenin bir önlemi yok" dedi.
Olayı gören Yüksel Şahlan, "Trafikten kaçmak için bu yolları kullanıyorlar. Güzergah dışına çıkıyorlar. Başka sokaklarda aynı şekilde. İnsanlara davranışları farklı. Uyarıları dikkate almıyorlar. Belediyeyi ve polisi arıyoruz ama bu çözüm bulunamıyor" diye konuştu

VATANDAŞLARIN MİNİBÜS İSYANI
Daha öncede benzer kazalar meydana geldiği belirten çevrede sakinleri duruma  tepki gösterdi. Kazadan kısa bir süre sonra güzergah dışına çıkan ve ters yönden gelen başka bir yolcu minibüsünü fark eden vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Kaza yerinde inceleme yapan ekipler minibüsü durdurarak cezai işlem uyguladı. Bir mahalle sakini minibüs sürücüsüne "Daha yeni kaza oldu, kadın öldü hastanede. Daha kimi ezeceksiniz. Senin arkadaşın öldürdü. Senin ne işin var burada" diyerek isyan etti.

Görüntü Dökümü
--------------------------
-Kadının minibüs altında görüntüsü
-Vatandaşların yardım etmesi
-Minibüsün görüntüsü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Toplanan mahalleli
-Görgü tanıkları ile röp
-Minibüsün çekici ile kaldırılması
-Güzergah dışına çıkan başka  bir minibüsün görüntüsü
-Polis ekipleri durdurması
-Vatandaşların minibüsçüye tepkisi
-Minibüs sürücüsü ile vatandaşlar  arasındaki konuşma
-Genel ve detay görüntüler

27.02.2020 - 10.49 Haber Kodu : 200227062

============================== 

(ÖZEL) 
4-SERVİS SÜRÜCÜSÜ DİREKSİYON BAŞINDA FENALAŞTI, 4 ÖĞRENCİ YARALANDI 

-Kaza anı kamerada.

Ersan SAN / İstanbul, BAŞAKŞEHİR'de servis minibüsü sürücüsü fenalaşarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Minibüs park halindeki kamyonet ve üç otomobile çarparak durabildi. Kazada 4 öğrenci hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza dün saat 17.15 sıralarında Başakşehir'de meydana geldi. Okul servis minibüsü sürücüsü Sadi Gül, henüz bilinmeyen nedenle seyir halindeyken fenalaşarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Servis minibüsü park halinde bulunan biri kamyonet 4 araca çarparak durabildi. Kaza sırasında sürücü ve 4 ortaokul öğrencisi hafif şekilde yaralandı. Olay yerinden geçen diğer sürücüler yaralıları çevre hastanelere kaldırdı. Kazayı gören bir kadın, "Şoförün eli ayağı titriyordu, su getirdim. Aracın içinde 4 tane öğrenci vardı" dedi.  Kazaya karışan araçlar çekici ile yoldan kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü:
--------------------
(GÜVENLİK KAMERASI)
- Kazanın görüntüleri

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLER)
- Kazaya karışan araçlar
- Olay yerindeki polis ekibi
- Görgü tanığı ile röportaj
- Genel ve detay görüntüler 

27.02.2020 - 11.31 Haber Kodu : 200227073

=============================

(ÖZEL) 
5-BEŞİKTAŞ'TA SÜRÜCÜLERİN YUMRUKLU KAVGASI KAMERADA

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL ()
Beşiktaş'ta, cadde ortasında tartışan iki kişi birbirlerini yumruklayarak kavga etti. O anlar, yoldan geçen bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre trafikte tartışan iki kişi, cadde ortasında birbirlerinin üzerine yürüdü. Kavga eden kişileri, çevrede bulunanlar ayırmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Birbirlerini yumruklamaya başlayan taraflar güçlükle ayrıldı. O anlar yoldan geçen bir sürücü tarafından kaydedildi.  

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Tarafların birbirlerinin üzerine yürümesi
-Çevredekilerin tarafları ayırmaya çalışması
-Tarafların birbirlerini yumruklaması
-Tarafların yeniden ayrılması
-Genel ve detay

27.02.2020 - 10.20 Haber Kodu : 200227057

=========================

6- BEŞİKTAŞ'TA SİLAHLARIN ÇEKİLDİĞİ KAVGAYI POLİS AYIRDI

Haber-Kamera: Oğuzcan YAZAR, Zeki GÜNAL/İSTANBUL,BEŞİKTAŞ'ta alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen kavgada iki grup birbirlerine silah çekti. Kavgaya denk gelen ekipler silahlar ateşlenmeden olaya müdahale ederek tarafları gözaltına aldı.
Beşiktaş, Bayıldım Caddesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda iddiaya göre, iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflar silahlarını birbirlerine doğrulttu. Bu sırada devriye görevi yapan polis ekipleri kavgayı görerek olaya müdahale etti. Kavgayı ayırmakta yetersiz kalan ekipler olay yerine takviye istedi. Takviye ekiplerin gelmesiyle taraflar etkisiz hale getirilerek kavgaya karışanlar ayrıldı. Şüphelilere ait silahlara ise el konuldu. Gözaltına alınan 5 kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:
----------------
-Gözaltına alınan kişilerden detay
-Polis ekiplerinden detay
-Darp edilen taraflardan detay
-Genel ve detaylar

27.02.2020 - 11.31 Haber Kodu : 200227072

===========================

7- JANDARMADAN SAHTE İÇKİ OPERASYONU; SAHTE İÇKİ ÜRETİP, SATAN TEKEL BAYİİ SAHİBİ YAKALANDI

İSTANBUL, ()
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 3 adrese düzenlediği operasyonda 320 litre sahte viski ve bin 215 litre sahte votka olmak üzere toplam bin 535 litre sahte içki ele geçirildi. Operasyonda sahte içki, üretip, sahibi olduğu tekel bayiinde satan kişi yakalandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.Y. isimli bir kişinin, bir apartmanın zemin katındaki depoda sahte içki ürettiği bilgisini aldı. Ekipler depo ve çevresini takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda M.Y.'nin depoda ürettiği sahte içkileri, evinde yarım litrelik pet şişelere doldurduğu ve Avcılar'da bulunan kendisine ait tekel bayiinde sattığı tespit edildi. Operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri, şüphelinin sahte içkileri ürettiği depo, ikamet adresi ve tekel bayiine eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheli M.Y. elinde koli ile bir apartmanının bodrum katında yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 320 litre sahte viski ve bin 215 litre sahte votka olmak üzere toplam bin 535 litre sahte içki ile çok sayıda boş içki şişesi ile bidon ele geçirildi.  Jandarma ekipleri tarafından yakalanan M.Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:
----------------------
(JANDARMA KAMERASI)
- Baskından görüntüler
- Ele geçirilenlerin görüntüsü 

27.02.2020 - Haber Kodu : 200227051

==========================

8- ARNAVUTKÖY'DE BARAKADA ÇIKAN YANGIN YANDAKİ BİNAYA SIÇRADI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL ()
Arnavutköy'de barakada çıkan yangın, bitişiğindeki 4 katlı binanın dış cephesini sardı. 4 katlı binayı saran alevleri gören bina sakinleri korkuyla kendilerini dışarı attılar. Paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. 
Arnavutköy Hicret Mahallesi Orhun Sokakta bulunan barakada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede barakanın bitişiğindeki 4 katlı binanın dışına da sıçradı. Yangın mahallede korku dolu anlar yaşandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangında herhangi ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi.

Görüntü Dökümü:
-----------------
-Yanan baraka
-Ekiplerin yangına müdahalesi
-Yan binada oluşan hasar
-Genel ve detaylar

27.02.2020 - 11.34 Haber Kodu : 200227074_

============================

9- OTOMOBİLİ KUCAĞINDA BEBEĞİ OLAN KADININ ÜZERİNE SÜRDÜ

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT / İSTANBUL,()
Bahçelievler'de iki otomobil sürücüsü yol verme yüzünden kavga etti. Kavgaya karışan sürücü olay yerinden kaçmaya çalışırken kucağında bebeği olan kadının ve vatandaşların üzerine otomobilini sürdü. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Olay dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahmutbey Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, henüz isimleri öğrenilemeyen iki kişi, yol verme sebebiyle sözlü tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar kavga etti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kavga sırasında taraflardan biri, diğerinin yanağını ısırdı. 

KUCAĞINDAKİ BEBEĞİ OLAN KADININ ÜZERİNE SÜRDÜ 
Kavga ettiği kişinin yanağını ısıran sürücü, olay yerinden kaçmak için otomobiline bindi. Bu sırada yanağından yaralanan kişinin eşi olduğu öğrenilen kadın, kucağında bebeğiyle otomobilin önünde durdu. Sürücü otomobilini, kucağında bebeği olan kadının ve vatandaşların üzerine sürdü. Duruma sinirlenen vatandaşlar kaçmaya çalışan kişinin arabasına vurarak camlarını kırdı. Kaçan sürücünün daha sonra polisle tekrar olay yerine geldiği iddia edildi.

O ANLAR KAMERADA 
Sürücünün kucağında bebeği olan kadın ve diğer vatandaşların üzerine otomobili sürmesi ve sonrasında hızla uzaklaşıp gitmesi bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. 

"8-10 KİŞİNİN ÜZERİNE SÜRÜP KAÇTI"
Olayı gören Baran Yıldırım, "Burada bir araç geldi araba durdu. Aşağıya indi diğer araba da arkasındaydı diğer şoföre saldırdı. Şoföre saldırmasıyla diğer arabanın içindeki arkadaş yanağını ısırdı kopardı. Burada insanlar toplandı birbirlerine saldırdılar. Arabanın içinde iki kadın vardı çocuğuyla beraber. Kadınlardan biri aracın önüne geçti. O da arabayı onların üzerine doğru sürdü kaçtı gitti. Polisle beraber geri döndü buraya geldi. Daha sonra da olay yerinden uzaklaştılar. 8-10 kişinin üzerine sürdü o arada bir linç girişimi oldu. Arabanın camı patladı" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------
(CEP TELEFONU)
- Bebekli kadının otomobilin önünde durması
- Sürücünün otomobili üzerine sürmesi
- Vatandaşların otomobile vurmaları
- Sürücünün kaçışı

AKTÜEL
-Muhabirin anonsu
-Kavganın yaşandığı cadde
-Görgü tanıklarıyla röp.
-Detaylar

27.02.2020 - 01.38 Haber Kodu : 200227008