Haber: Ümit TÜRK İstanbul  
Maçka Parkı'ndaki "Adalet Nöbeti"nde kameraya karşı yaptığı konuşmada "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Şenay Günaydın hakkında 9 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan üç sayfalık iddianamede, Şenay Günaydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' sırasında İstanbul Maçka Parkı'nda yaptığı tespit edilen bir açıklamasının sosyal medyada yer aldığı kaydedildi. Açıklamasında, "Aileler duyarlı olsun, çoluğunu çocuğunu sokağa döksün… Kimseye merhametim yok artık" ifadelerinin kullanıldığı belirtildi. İddianamde Günaydın'ın ayrıca incelenen HTS kayıtlarında ByLock kullanıcılarıyla görüştüğünün tespit edildiği belirtildi. 
İddianamede şüpheli Günaydın'ın yer verilen ifadesinde konuşmasının bir basın açıklaması niteliğinde olmadığını, olay günü Maçka Parkı'na arkadaşlarıyla gezmek için gittiğini, orada gördüğü insanlardan etkilenerek bu konuşmayı yaptığını, konuşmayı birisinin telefonla çekip sosyal medyaya attığını, insanları sokağa davet etme niyetinin bulunmadığı, yanlış anlaşıldığı ve olay nedeniyle çok pişman olduğunu söylediği belirtildi. 
İddianamede, "Şüphelinin yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden yaygınlık kazanarak ciddi bir tepki yarattığı gibi, gerçekleştiği zaman ve koşullar birlikte değerlendirildiğinde ve üslubundaki, "Kimseye merhametim yok artık" cümlesiyle somutlaşan sertlik dikkate alındığında eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç işlediği" ifade edildi. 
Günaydın'ın 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'Suç işlemeye alenen tahrik etme', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamaları kapsamında 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis cezası talep edildi.