CHP'li i Barış Yarkadaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın TBMM bütçesinden 5 milyon lira değerinde makam aracı aldırdığını ileri sürerek Kahraman'a "Şahsınıza makam aracı olarak kullanmak üzere Mercedes Benz Maybach S600 araç alındığı doğru mudur? Aracın fiyatının yaklaşık 5 trilyon olduğu doğru mudur? Araç hangi bütçeden alınmıştır? Aracın ambulans özellikleri taşıyacak şekilde dekore edildiği doğru mudur? "diye sordu.

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis'te düzenledği basın toplantısında Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 5 milyon lira değerinde makam arabası aldığını iddia etti. Kahraman'ın arabasının bir ambulans gibi donatıldığını kaydeden Yarkadaş "İsmail Kahraman, Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdı. Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak. İşçilerin servisleri tasarruf tedbiriyle kaldırıldı. Taşeron işçiler, şimdi işe gidip gelmekte zorlanıyor. Meclis Başkanı ise Alman marka araçla caka satmaya hazırlanıyor. Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin" diye konuştu.
Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yazılı olarak yanıtlaması için Meclis'e verdiği önergede şu soruları sordu:
"1-Şahsınızın kullanmakta olduğu makam aracı sayısı kaçtır? Bu araçların marka ve model bilgileri nedir?
2-Şahsınızın makam aracı olarak kullanmış olduğu Mercedes S 350 marka bir araç var mıdır? Varsa bu aracın 2017 yılındaki bakım - arıza - yakıt giderleri nedir? Bu araç soru önergesi tarihi itibariyle serviste midir? Bu araç servisteyken şahsınıza Başbakanlıktan Mercedes S600 marka zırhlı araç geçici olarak tahsis edilmiş midir?
3-Şahsınıza makam aracı olarak kullanmak üzere Mercedes Benz Maybach S600 araç alındığı doğru mudur? Aracın fiyatının yaklaşık 5 trilyon olduğu doğru mudur? Araç hangi bütçeden alınmıştır? Aracın ambulans özellikleri taşıyacak şekilde dekore edildiği doğru mudur?
4-Görevi biten TBMM başkanlarına koruma amaçlı verilen araçlar çerçevenizde şahsınıza Audi A8 Long zırhlı araç alınmış mıdır? Aracın fiyatının 1,5 trilyonun üzerinde olduğu doğru mudur? Bu aracı oğlunuzun makam aracı olarak kullandığı doğru mudur?"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ;
-Barış Yarkadaş basın toplantısı

Haber-Kamera:ANKARA,()

=========================================