DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6-7 Aralık tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, NATO Dışişleri Bakanları, Balkanlardan Ortadoğu bölgesine uzanan coğrafyada ittifakın istikrarı yayma çabalarını ve bu bağlamda karşılaşılan sınamaları değerlendirecek. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarının da katılımıyla düzenlenecek oturumda NATO-AB iş birliği ele alınacak.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı kapsamında, akşam düzenlenecek çalışma yemeğinde ittifakın Rusya'yla ilişkileri de görüşülecek. NATO-Ukrayna Komisyonu oturumunda ise Ukrayna'daki mevcut güvenlik durumu, Minsk Anlaşması'nın uygulanma süreci ve Ukrayna'nın ittifakla ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Toplantı dolayısıyla Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'na katkıda bulunan Harekat Ortakları'nın katılımıyla gerçekleştirilecek oturumda, ülkedeki son gelişmeler değerlendirilecek. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun Brüksel'de bulunacağı süre zarfında, müttefik ve ortak ülkelerden mevkidaşlarıyla bazı ikili temaslar gerçekleştirmesinin de planlandığı belirtildi.

Haber: ANKARA, ()