Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi.

Polis ve jandarma ekipleri Demirtaş ve Yüsekdağ'ı sivil araçlarla Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürdü. Eş başkanlar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine götürülürken, yollarda da geniş güvenlik önlemi alındı.

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

FİGEN YÜKSEKDAĞ VE DEMİRTAŞ ÖNCE KOCAELİ F TİPİ CEZAEVİNE KONULDU...

HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. HDP'ye yönelik operasyonda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan hakkında tutuklama kararı verildi.

Ziya Pir, İmam Taşçıer savcılıktan, Sırrı Sürreya Önder ise mahkemeden serbest bırakıldı. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı'nandan uçakla Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi.

DEMİRTAŞ EDİRNE F TİFİ CEZAEVİ'NDE

Yüksekdağ daha sonra geniş güvenlik önlemi altında Kandıra'daki F tipi cezaevine götürüldü. Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Son dakika: HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 9 HDP milletvekili tutuklandı. 3 HDP’li milletvekili adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 milletvekili hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer gözaltına alınmıştı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ TUTUKLANDI

Dün gece Diyarbakır’daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal bildirdi. Selahattin Demirtaş, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. AA'nın haberine göre Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği Demirtaş hakkında tutuklama kararı verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise dün gözaltına alındığı Ankara’dan Diyarbakır’a getirildi. Figen Yüksekdağ, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verdi.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASINI OKUDU

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Kahraman, Mehmet Emin Aktar ile birlikte adliye önünde açıklama yaptı.
Kahraman da, Demirtaş’ın el yazısıyla yazdığı mesajı okudu. Kahraman, Demirtaş'ın "Hükümet ve saray öncülüğünde devam eden sivil darbenin bir başka aşamasıyla karşı karşıyayız. Ben ve arkadaşlarım bu hukuk dışı darbeye karşı her yerde, her aşamada dim dik durmaya devam edeceğiz. Bizler halkımızın fedekarca yürüttüğü demokrasi özgürlük ve barış mücadelesine sıkı sıkıya bağlı kalacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu zulüm günleri direnişimiz karşısında er geç son bulacaktır. İrademizi kırabileceklerini sananlar bu ucuz komplolarla kendi zavallılıklarını teyit etmiş oldu. Koşullar ne olursa olsa demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış çağrılarımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bütün dostlara en içten selam ve sevgilerimi iletiyorum" dediğini aktardı.

YÜKSEKDAĞ, KOCAELİ F TİPİ CEZAEVİNE KONULDU

Tutuklama kararlarının ardından Demirtaş ve Yüksekdağ, uçakla Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi.

Polis ve jandarma ekipleri Yüsekdağ’ı sivil araçlarla Kandıra İlçesi’nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne götürdü. Yüksekdağ, yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine götürülürken, yollarda da geniş güvenlik önlemi alındı.

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

DEMİRTAŞ, EDİRNE F TİPİ CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Selahattin Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne’ye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Helikopter, saat 22.45 sıralarında İl Spor Müdürlüğü’nün arkasında bulunan spor kompleksi alanına iniş yaptı. Demirtaş, burada bekleyen Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na ait ekipler tarafından sıkı güvenlik önlemleri arasında F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Demirtaş’ın burada ilk gece tek kişilik bölümü alındığı öğrenildi