DENİZLİ'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada, tamamı asker olan 42'si tutuklu, 60 sanık, 26 Aralık'ta duruşma için özel olarak mahkeme salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi içindeki Turan Bahadır Salonu'nda hakim karşısına çıkacak.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle açılan davada, tamamı askerlerden oluşan 42'si tutuklu 60 sanık, 26 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak. Eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu sanıklar, duruşma salonu olarak düzenlenen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi içinde bulunan Turan Bahadır Salonu'nda yargılanacak.

İzmir Buca Cezaevi'nde bulunan asker tutuklular da dava için geçici olarak Denizli'ye getirilecek. Askerler, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından yargılanacak.

2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen diğer FETÖ davaları da aynı salonda görülecek. Dava sırasında yüksek güvenlik önlemleri de alınacak.

Salonda günler öncesinden başlayan hazırlıklarda sona gelindi. Mahkeme heyeti ile sanık ve avukatların oturacağı koltuklar tamamlandı. Sesli ve görsel kayıtlar için elektronik sistemlerin de montajı bitirildi. Salonun dışına da 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu yazılı tabela asıldı.