Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak 1. Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katılan Erdoğan, Bakü'deki temaslarının ikinci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme yaptı.

Erdoğan Putin’i İngilizce “günaydın” diyerek karşıladı. Gazetecilere poz veren iki lider daha sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Görüşme öncesinde Türk ve Rus heyetinin yüzleri gülerken, görüşme samimi bir havada geçti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve sözcüsü İbrahim Kalın, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu. Rus heyetinde ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer yetkililer yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Oyunları’nın güzel bir açılış töreni ile başladığını belirterek, bu organizasyon için Azerbaycan'ın ciddi bir yatırım yaptığını söyledi. Organizasyonun isminin "Avrupa oyunları" olduğunu anımsatan Erdoğan, AB ülkesi liderlerin açılış töreninde olmamasını eleştirdi. Erdoğan, liderlerin olmadığı oyunlara AB Ülkesi sporcularının ise katıldığını belirtti.

Putin, Türk milli takımının büyük bir takım olduğunu belirterek, ülkesine, Türkiye'ye ve Azerbaycan'a başarılar diledi.

Four Seasons Otel'de gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleşti. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasının ardından iki liderin görüşmesi başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Erdoğan ve Putin’in gelişi

Detaylar

Görüşme

Haber/Kamera: ALİ KAN /BAKÜ ()