İlk resmi yurt dışı ziyaretini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TUR" ile saat 13.10'da Lefkoşa'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında kendisini karşılayanlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayağının tozuyla yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

"Sizleri duygusal, duygusal olduğu kadar da anlamlı bu konuşmada en kalbi duygularıma selamlıyorum. Ana le yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır. Yarın da inşallah Azerbaycan yolculuğumuz var.

Şimdi KKTC’de bugün gerek Sayın Cumhurbaşkanı ile gerek ana muhalefet lideriyle hepsiyle yapacağımız görüşmelerde Kuzey Kıbrıs’ın bugüne kadar samimi dik duruşunu dertleşeceğiz. Hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs’ı unutmamız söz konusu olamaz.

'GÜNEY KIBRIS BARIŞ MESAJINI ALACAKTIR'

Öyle sanıyorum iki ay içinde Türkiye’den denizin altından su Kuzey Kıbrıs’a ulaşıyor. Su ile birlikte ardından da yine denizin altından elektrik de buraya ulaşmış olacak. Güney Kıbrıs’ın da ihtiyacı olduğunda eminim onlar da bu attığımız adımlardan barışın mesajını alacaklardır. Garantör ülke oalrak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa Yunanistan da görevini yapmalıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ercan Havalimanı'nda, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Lefkoşa'ya geldi.