Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'ta kaldığı otele 15 Temmuz Darbe gecesi saldırı düzenleyen darbeci askerlerin de aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Sanıkların Avukatı Hakan Tunçkol, mahkemeye dilekçe sunarak 47 sanıklı davanın İstanbul ya da Ankara'daki darbe soruşturmalarıyla birleştirilmesini istedi. Avukat Tunçkol, davaların birleşmemesi durumunda ise davanın Ankara'ya naklini talep etti.



AVUKAT DİLEKÇE SUNDU

Tutuklu sanıklar Mehmet Öztürk, Mehmet Demir, Murat Köse, Bahadır Sagun, Enes Yılmaz, Muammer Gözübüyük ve Ergun Şahin'in Avukatı Hakan Tunçkol, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere bugün Çağlayan'da bulunan Ağır Ceza Ön Bürosu'na bir dilekçe sundu.

AVUKAT BİRLEŞTİRİLME TALEBİNDE BULUNDU

Davanın diğer darbe davaları ile bağlantılı olduğu, aralarında şahsi fiili ve hukuki irtibat bulunduğu belirtilen dilekçede, “Büyük resme bakmak için davaların Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı dosyası veya İstanbul Harp Akademileri dosyası ile birleştirilip birlikte görülmesi gerekmektedir. Davaların bağlantı sebebi ile birleştirilmesine karar verilmesini talep ediyoruz. İlk talebimiz kabul görmediği takdirde müvekkillerim Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapmak istemiyor. Cezaevi nakil olayı ve kamu güvenliği düşünülerek davanın Ankara'ya nakil edilmesi talebimizdir."

AVUKAT: DAVANIN ANKARA'YA NAKLİNİ İSTİYORUZ

Avukat Hakan Tunçkol konuyla ilgili olarak “7 Müvekkilim de Harp Akademileri öğrencileridir. Dolayısıyla dosya, ya İstanbul'da darbeyle ilgili yürütülen Harp Akademileri soruşturmasıyla ya da Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilişkin soruşturma ile birleştirilmelidir. Aynı zamanda müvekkillerim Özel Kuvvetlere bağlı subaylardır" dedi. Müvekkillerinin Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu söyleyen Hakan Tunçkol, “Kamu güvenliğinin sağlanarak tüm sanıkların duruşmada hazır edilebilmesi için davanın Ankara'ya naklini istiyoruz" diye konuştu.