Ankara Büyükşehir Belediye, Başkent'in çeşitli noktalarındaki kavşaklara, 52 tane saat kulesi yerleştirdi.

Değişik şekil ve formlardaki bu saat kuleleri içinde, en çok dikkat çekenlerden biri de Ankara'nın en merkezi meydanlarından, TBMM'nin tam karşısına düşen TBMM Kavşağı'na yerleştirilen, "kol saati" şeklindeki saat kulesi.

CHP, kol saati şeklindeki bu saat kulesini, soru önergesi olarak TBMM'ye taşıdı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, kol saatinin 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen, 700 bin dolarlık kol saatini hatırlattığına dikkat çekti ve " TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saatinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Bayraktutan'ın soru önergesi şöyle;

"17 Aralık yolsuzluk operasyonu esnasında Hükümetinizin bir Bakanına 700 bin dolarlık kol saati hediye edilmesi ulusal basında ve ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. İnsanların yiyecek ekmek bulamadıkları bir ülkede Bakanın 700 bin dolarlık saat takması taraflı tarafsız her kesimden büyük tepki yarattı.

Durum bu şekildeyken kol saatinin rüşveti çağrıştığı bilinirken sanki bir misilleme yaparcasına TBMM’nin karşısındaki Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu meydana kol saatinin yapılması uygun olmamıştır.

TBMM’nin Genelkurmay Başkanlığı ile kesiştiği Dikmen caddesi üzerindeki kavşak güzergahında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan kol saati rüşvetin sembolü olarak değerlendirildi.

Bu Bağlamda;

1-TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saatinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2-Anılan güzergahta kol saatinin kaldırılması ile ilgili bir talimatınız olacak mıdır? "