MALTEPE Askeri Cezaevi’nde yatan Hava Kurmay Albay İsmet Çıngı ile Deniz Kurmay albaylar Ender Kahya, Cem Okyay, Yavuz Uras ve Erdinç Altıner infaz erteleme kararının ardından üniformalarını giyerek cezaevinden çıktı. Cezaevinin iç avlu kapısında asker selamı veren İsmet Çıngı, “Buradaki görevimiz sona erdi, üniformalarımıza leke sürmedik” dedi.

Malhtepe Cezaevi’nden tahliye olan askeler önce cezaevinin avlusunda toplandı. Cezaevi komutanı tahliye olacak askelerin isimlerini, rütbelerini de söyleyerek tek tek tokalaştı ve tahliye kağıtlarını verdi. Tahliye olan askerler, ellerinde dava sürecinde ölen askerlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankartla poz verdi. Pankartta, “Herkes birgün ölür. Kimisi toprağa, kimisi yürekle gömülür” yazılıydı.

Tahliye olan askerleri çıkışta aileleri, yakınları, İşçi Partililer ve Yurtseverler Platformu üyeleri “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla karşıladı. Hava Kurmay Albay İsmet Çıngı çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Maltepe Askeri Cezaevi’ndeki görevimiz bugün itibariyle sona ermiştir. Başımız hiç öne eğilmedi asla öne eğilmeyecek. Bu nedenle kılıç gibi keskin çıkıyoruz. İçeriye yalnız girdik milyonlarla çıkıyoruz. Cezaevine girdiğimiz gün gibi başımız dik, alnımız aktır. Sizlerin ve Atatürk’ün emaneti olan bu kutsal üniforma tertemiz ve lekesizdir. Bunu herkes görsün diye üniformamızla çıkıyoruz. Leke sürmek istediler ama direndik. Emanetinize asla hıyanet etmedik. Türk subayı olduğumuzu, milletin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olduğumuzu aklımızdan hiç çıkarmadık. Maltepe’den bu onurla çıkıyoruz. Bu memlekete ve size olan inancımız hiç bitmedi. Yüreğimizdeki bu kara sevdanın gücüyle çıkıyoruz buradan. Şehitlerimizi, gazilerimizi, Silivri davalarında hayatını kaybedenleri, aynalı beşiklerde büyütülüp, musalla taşlarında ve kara zindanlarda yalnız bırakılan kahraman silah arkadaşlarımızı, çocuklar ölürken değil, uyurken sessiz kalanları, zulüm karşısında taraf olanları, ve aziz Türk milletini, Maltepe’den selamlayarak onurla çıkıyoruz. Vicdanlarımız yaralı olsa da rahattır. Bu bayrak cezaevinde de Cudi’de de Somali’de de dünyanın her yerinde dalgalanacak. Bu bayrağı indirmeye, ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.”