Aramalar bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Arama yapılan yaklaşık 30 adres, Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de...

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan kişiler arasında 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir de yer alıyor.

Haklarında gözaltı kararı çıkartılan diğer komutanların ise Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Emekli Tuğgeneral Ünal Karabulut olduğu öğrenildi. Bu isimlerin evlerinde de arama yapılıyor.

Aramaların gerekçesinin, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin oluşturduğu Refahyol hükümetinin görev yapmasını engelleyerek darbe yapmaya teşebbüs olduğu öğrenildi.

NUH METE YÜKSEL: "EVİMDE ARAMA YOK"

Dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında da gözaltı kararı olduğu iddia edildi. Ancak Yüksel yaptığı açıklamada, evinde arama yapılmadığını belirtti.

Nuh Mete Yüksel, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturması kapsamında evinde arama yapıldığı iddialarına ilişkin, “Bana intikal eden bir şey yok. Evimde arama da yok” dedi.

HAMSİCİ'DE AÇIKLAMA

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi.

Hamsici, basınla tanışma toplantısında gazetecilerin soruşturmaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu söyleyen Hamsici, Çevik Bir ve Abdullah Kılıçarslan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin gözaltına alındığını öğrendiklerini aktardı.