IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalara rağmen sınırın Türkiye tarafında tarım işçileri çalışmaya devam ediyor. İşçiler arkalarında savaş devam etmesine rağmen pamuk toplayıp yaşam savaşını sürdürüyorlar.

Türkiye günlerdir sınır bölgelerinde IŞİD ile PKK güçlerinin Kobani savaşını izliyor. Bölgeden her gün çatışmaların kimin tarafına lehine döndüğüyle ilgili haberler geliyor. Türkiye sınırındaki bölgeler her gün bomba ve silah sesleriyle güne başlıyor. Çatışmalar koalisyon güçlerinin de işin içine girmesiyle devam etse de geçinmek zorunda olan köylüler bambaşka bir savaş veriyor. Adı da yaşam savaşı.

ÇATIŞMALARI SİMİT YİYEREK İZLEDİLER

IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalara rağmen sınır köylerinde insanlar ekmek kavgası vermeye devam ediyor. Fotoğraftaki tarım işçileri arkalarında ‘kıyamet kopmasına’ rağmen pamuk tarlasında çalışıyorlar. İşçiler ara ara arkalarına dönüp gelen patlama seslerine bakıyor sonra işlerine devam ediyorlar.



Bugün Kobani’den gelen haberlere göre ise çatışmalar kentin doğu bölgesine doğru kaydı. Son günlerde çatışmalar Türkiye tarafından da iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Patlayan bombaların şarapnel parçaları bile Türkiye’ye düşebiliyor.