Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul'daki kar yağışının bugün saat 16.00 ile 17.00 arasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DAKİ KAR YAĞIŞI SAAT 16.00 İLE 17.00 ARASINDA BEKLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamaya göre, belediyenin kış şartlarıyla mücadele ekipleri AKOM'un yönetiminde olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Ekipler ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda durumuna getirildi. Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda yağışın saat 16.00-17.00 arasında İstanbul'da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması uyarısında bulunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanılacak. Açıklamada ayrıca, sürücülerin güvenli ulaşım için kış lastiği kullanmalarını öneriliyor.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer veriliyor:
"Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri 2014-2015 kış sezonu için aralarında Kar Kaplanının da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak.
AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet (Hızır güç) 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 1.058 Personeli ile katılacak.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 223 Personel ve 38 araç ile kış mücadele çalışmaları yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 Durak, 207 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 Personel ve 71 araç ile görev yapacak.
Zeytinburnu Spor Salonunda, 470 vatandaş misafir ediliyor."

- 10 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek Türkiye genelinde kar yağışı ve don bekleniyor.Marmara ve Ege’de gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.



Son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

İzmir’de gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde sıcaklık eksi değerlere düşecek.


ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Başkentte kar yağışı, kentin yüksek yerlerinde etkili oluyor. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri beyaza büründü. Büyükşehir belediyesi ekipleri, aralıklarla devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yürüttü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Ankara'da kar yağışı gün boyu ve yarın aralıklarla devam edecek.

BOLU DAĞI'NDA GÖRÜŞ MESAFESİ 30 METREYE DÜŞTÜ

Bolu Dağı'nda akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yağış, özellikle D-100 karayolunun Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere, TEM otoyolunun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oluyor. Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

KÜTAHYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Kütahya il merkezi ile Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.