Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL- Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL,()
Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukayı yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. 
Galatasaray Meydanı'nda saat 23.00 sıralarında toplanan Türkiye ve Katar bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukayı protesto etti. 

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde  Katar Dostluk Grubu adına konuşan Bekir Cantemir,"5 Haziran'da Katar'da fiili bir kuşatma girişimi oldu. Katar'a yapılmaya çalışılan kumpas, yalan, iftira ile yalnızlaştırma ve kaynaklarına çökme hareketine Katar Dostluk Grubu olarak karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 'Teröre destek veriyor' gibi hiçbir dayanağı olmayan iftiralar ve hackerler marifetiyle Katar'a küresel emperyalistler bir operasyon çekiyor. Teröre destek veriyor iftiralarını biz Ortadoğu coğrafyasında çok duyduk. Bu yalanların ardından turuncu devrimler, askeri operasyonlar, suikastlar ve işgaller geliyor" dedi. 

Katarın hedef alınarak yeni senaryoların devreye sokulmak istendiğine söyleyen Cantemir,"Bundan sonraki hedef neresi olacaktır? Türkiye mi? Pakistan mı? Umman mı? Kuveyt mi? Başka bir ülke mi? Bizler; Katar Dostluk Grubu olarak şunu söylüyoruz: Emperyalistler; Katar'dan ellerinizi çekin. Coğrafyamızı rahat bırakın. Planlarınız deşifre oldu; herkesin bir oyunu varsa Allah'ın da bir oyunu var" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü dökümü:
------------
-Eylemden görüntü
-Açıklamadan detay 
-Genel ve detaylar