İstanbul Ajansı olarak, okulların açıldığı şu günlerde ailelerin en çok merak ettiği konuların başında gelen “Beslenme çantasında nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtlarını siz okurlarımız için derledik.

8 Eylül’de başlayan 2014-2015 eğitim öğretim döneminde aileler çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda kaygı duyuyor. İstanbul Ajansı olarak, ebeveynlerin çocuklarını okula gönderirken beslenme çantasına koyması gereken sağlıklı ürünleri sizler için haberimizde derledik.

Pek çok sağlık uzmanının obeziteye savaş açtığı biliniyor. Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için, her öğün, dört ana besin grubundan besinlerin menülerinde yer alması gerekiyor. Çocukları okul çağında yakalayan obezite için aileler de teyakkuzda. Peki önlem almak zor mu? İşte bu sorunun cevabı çok basit. Beslenme çantasında bulunması gereken yiyecekler;

Beslenme çantasında neler bulunmalı?

Beslenme çantasına kek, kurabiye, börek, hazır meyve suyu gibi besinler yerine peynir, ekmek, zeytin, yumurta, reçelden oluşan kahvaltı, süt, meyve, taze sıkılmış meyve suyu, peynirli ton balıklı besinlerden oluşmuş sandviç, ceviz ve fındık gibi kuru yemişler yer alabilir.

Beslenme çantasında bulunabilecek yiyeceklere örnek;

Alternatif 1: 1 kutu süt + 1 adet peynirli tost.

Alternatif 2: 1 kutu ayran + 1 adet tavuklu sandviç.

Alternatif 3: 1 kutu meyve suyu + 1 adet ton balıklı sandviç.

Alternatif 4: 1 kutu süt + 1 dilim meyveli ev keki.

Alternatif 5: 1 kutu ayran + 1 dilim peynirli ev böreği.

Alternatif 6: 1 kutu meyve suyu + 1 adet yağsız peynirli veya sebzeli gözleme.

Bunun dışında beslenme çantasından mutlaka eksik edilmemesi gereken bir başka şey ise su. Yemek yemek kadar su tüketiminin de insan vücudu için önemli olduğunu asla unutmayın. Sağlıkla yaşamak için sağlıklı besleyin, beslenin…