Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın 3 Temmuz sürecine ilişkin iddiaları üzerine, “Sizden 50 milyon dolar istendiği doğru mu” diye sorduğumuz Aziz Yıldırım, “Bunu kim söylediyse ona sorun” karşılığını verdi.

50 MiLYON DOLAR BOMBASI

G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, “Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Yıldırım ve F.Bahçe bu parayı vermeyince malum süreç başladı” dedi, ortalık karıştı...

3 TEMMUZ 2011’de başlayan süreç, mahkeme ve UEFA kararlarının yanında, sık sık ortaya atılan değişik iddialarla devam ediyor...
Geçtiğimiz gün, UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un karşılıklı şikayet ve taleplerini reddedip 2010-11 sezonu şampiyonluğu konusunda bir yaptırımda bulunmayacağını duyurdu.
Trabzonspor’un, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere kişisel ceza verilmesi yönündeki talebini de geri çeviren UEFA Disiplin Kurulu’nun bu kararı, kulüplerden ayrılmış bulunan kişilerle ilgili dosyanın da sarı lacivertliler lehine sonuçlanabileceği yorumlarına yol açtı.

‘MALUM SÜREÇ BÖYLE BAŞLADI’

BU KARAR üzerine artık gözler, 13 Ocak’ta başlayacak yeniden yargılamaya çevrilirken, dün Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın Milliyet yazarı Attila Gökçe tarafından kaleme alınan sözleri ortalığı yeniden karıştırdı.
Gökçe’nin bir sohbet sırasında geçtiğini belirttiği konuşmada Yarsuvat, şu çarpıcı açıklamaları yapmıştı:
“Aziz Yıldırım normal olarak asliye ceza mahkemesinde yargılanmalıydı. Ancak Olgun Peker ile ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve ağır cezaya gittiler. Asliye cezada yargılansaydı, tutuklanmazdı.”
Deneyimli hukukçu Prof. Dr. Yarsuvat’ın bu sözleri, daha önce başka hukuk adamları tarafından da benzer biçimlerde dile getirilmişti. Ancak, “Peki bu çoraplar niye örüldü” sorusu üzerine kullandığı ifadeler hiç gündeme gelmemişti:
“Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da, Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı... Henüz sonlanmayan bir süreç...”

BİRİNCİ AĞIZDAN CEVAP...

HABER doğal olarak büyük yankı yaparken, sorular da soruları izledi...
Duygun Yarsuvat bu sözleri, bunca zaman sonra neden söylemişti? Fethullah Gülen cemaati, Yarsuvat’ın söylediği gibi Aziz Yıldırım’dan para istemiş miydi?
Tüm bunları en iyi bilebilecek kişi kuşkusuz Aziz Yıldırım’dı... Biz de birinci ağızdan gerçeği öğrenmek üzere kendisine sorduk....

Sayın başkan, Yarsuvat’ın söyledikleri doğru mu?
Bunu bana değil, kim söylediyse ona sorun...
Peki, böyle bir para talebi oldu mu?
Benim böyle bir şey dediğimi duydunuz mu?
Fenerbahçe Başkanı kısa konuşuyordu. Biraz daha ayrıntı isteyince, “Tekrar ediyorum... Bir daha söylüyorum. Hiç benim böyle bir şey dediğimi duydunuz mu” demekle yetindi.
Yarsuvat Fenerbahçe için avukatlık yapmadı
50 MİLYON dolar iddiası sonrası sosyal medyada, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın geçmişte Fenerbahçe ile avukatlık ilişkisi olduğu yönünde haberler yayıldı.
İddia sahipleri, Duygun Yarsuvat’ın geçmişteki bu avukatlık ilişkisi nedeniyle Attila Gökçe’nin ortaya attığı son açıklamaları ıyaptığını ileri sürdü.
İşte o iddialar ve gerçekler...

Yarsuvat’a tepki G.Saray’dan
BAŞKAN Duygun Yarsuvat’ın konuşması, Galatasaraylı taraftarların yoğun tepkisine yol açtı. Sarı kırmızılı taraftarlar, Yarsuvat’ın sözlerinin Fenerbahçe’yi savunma anlamına geldiği düşüncesiyle sosyal medyada protestoda bulundu. Twitter’da, “#DuygunYarsuvatİstifa” şeklinde hashtagler kullanan Galatasaraylılar, başkanlarını istifaya çağırdı.

Avukat Emin Özkurt: Yarsuvat ifadeye çağrılabilir
“Adaletin tecellisi için Yarsuvat’ın elindeki tüm bilgi ve belgeleri yargıya sunması gerekir. Savcılığın da sayın başkanı ifadeye çağırmak ve bilgi talep etme hakkı var.”

DUYGUN Yarsuvat’ın açıklamaları iki açıdan çok önemlidir. Birincisi, G.Saray gibi büyük bir camiayı en tepe noktada temsil eden kişi olması bakımından, ikincisi ise neredeyse yarım aşıra yakın hukuk tecrübesine sahip bir hukukçu olması nedeniyle...

NET RAKAM SÖYLÜYOR

Ne var ki, böyle önemli ve kamuoyunu ilgilendiren bir iddiayı dile getirirken bir hukukçunun bunun dayanağını ve belgelerini de sunması beklenir. Sayın Yarsuvat, 50 milyon Dolar gibi net bir rakamdan ve bunun ödenmemesi neticesinde Aziz Yıldırım’a ve Fenerbahçe’ye yapılan bir operasyondan bahsediyor.
Yarsuvat’ın adaletin doğru tecelli etmesi için elindeki tüm bilgi ve belgeleri yargıya sunması gerekir. Bu konuda savcılığın da harekete geçip sayın Yarsuvat’ı ifadeye çağırmak ve bilgi ile belge talep hakkı mevcuttur.
Ben önümüzdeki günlerde buna şahit olacağımızı tahmin ediyorum.

YILDIRIM DA İSTEYEBİLİR

Öte yandan 13 Ocak 2015’te başlayacak yeniden yargılamada da sayın Aziz Yıldırım’ın, Yarsuvat’ın ifadesi için talepte bulunması ve mahkemeye davet etmesi söz konusu olabilir.
Bütün bu gelişmeler normal hukuk süreci içinde olması gereken konulardır. Belirttiğim hususların avukatlar tarafından takip edileceğini düşünmekteyim.

İDDİA 1: Duygun Yarsuvat şike davasında Fenerbahçe’yi savunmuştu.
GERÇEK: Hayır, bu doğru değil. Duygun Yarsuvat’ın başka bir davadaki savunması Fenerbahçe davası için emsal diye görülmüştü. Bunun üzerine Fenerbahçe Kulübü yöneticisi ve avukatlarından Deniz Tolga Aytöre kendisine teşekkür etmişti.
İDDİA 2: Yarsuvat’ın hukuk bürosu 13 Ocak’ta başlayacak yeniden yagrılama sürecinde Aziz Yıldırım veya F.Bahçeli yöneticilerden birinin avukatlığını yapacak.
GERÇEK: Hem kulüp kaynaklarına, hem de Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Şeref Dede’ye bunu sorduk. Kulüp kaynakları kesin bir dille yalanlardan, Dede de bunun mümkün olmadığını dile getirdi. İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Prof. Ersan Şen de Yarsuvat ile Fenerbahçe’nin bir avukatlık ilişkisinni bulunmadığını belirtti.

BİR TARTIŞMA DAHA

AZİZ Yıldırım’ın yargı sürecinde ortaya atılan çok sayıda iddiadan sonra Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın yaptığı çarpıcı açıklamalar bir anda spor ve hukuk dünyasında yoğun tartışmalara yol açtı.