Başbakanlık, MİT ve MGK Taraf Gazetesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’n ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu…

Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Taraf gazetesi ve Mehmet Baransu hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Taraf gazetesinde Mehmet Baransu imzasıyla geçtiğimiz günlerde yayımlanan bazı haberler hakkında Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından, ayrı ayrı suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Suç duyuruları, dün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapıldı.

Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığı, 2 Aralık 2013'te yayımlanan haberde, "Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya hukuka aykırı fiil isnat etme suretiyle iftira suçunun işlendiğini" belirterek, Türk Ceza Kanunu'na göre Baransu hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu.

MGK Genel Sekreterliği ise 28 ve 30 Kasım 2013 tarihli haberler çerçevesinde yapılan suç duyurusunda, "MGK kararlarının gizli kalması kuralının ihlaline ve konuya ilişkin gerçeğe aykırı yayınlar yapıldığına" işaret ederek, gerekli soruşturma ve işlemlerin yapılmasını istedi.

MİT Müsteşarlığı tarafından yapılan suç duyurusunda, 2 Aralık 2013 tarihli haberde imzası bulunan Baransu ve Taraf gazetesi sorumluları hakkında cezai takibat yapılması talep edildi.