Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali birinci fazının 2023’ten önce devreye alınmasını arzu ettiklerini söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı’nda bir araya geldiği basına kapalı görüşmeye ilişkin görüntüler Başbakanlık Basın Merkezi’nce paylaşıldı.

Görüşmede konuşan Başbakan Yıldırım, “Geçtiğimiz bir yıllık tatsız dönem, eminim ki artık geride kaldı. İlişkilerimizi yoğunlaştıracağımız alanlar belli, enerji başta geliyor. Bugüne kadar yapılan enerji hatları, Mavi Akım, Batı Akım ama şu anda kararlaştırılan Türk Akımı, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkileri sadece geliştirmiyor, aynı zamanda bölgenin, Avrupa’nın da bir anlamda enerji talebine de karşılık verecek önemli bir proje.” diye konuştu.

Yıldırım, iki ülke arasındaki enerji işbirliğinin bununla da sınırlı olmadığını, nükleer enerji santrali kurulması konusunda da çalışmaların karşılıklı olarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde devam ettiğini belirtti.

Bugünkü ziyaretlerinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin önündeki sorunları açıkça görüştüklerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın konuyu değerlendirdiğini hatırlatan Yıldırım, “Biz de Sayın Başbakanla birlikte bu projeyle ilgili hızlandırma adına neler yapılması lazım geldiğini detaylı bir şekilde konuştuk. En azından birinci fazının 2023’ten önce devreye alınması bizim arzumuzdur. Bu yönde tüm gayreti göstereceğiz. Tarım, turizm, taşımacılık, ticaret, sanayi, birçok alanda karşılıklı yatırımların geliştirilmesi adına yapacağımız işler var. Bunları da konuştuk.” ifadelerini kullandı.