AYDIN'da yasadışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle biri tutuklu, 11 polisin yargılandığı davada, diğer sanıklar için de tutuklama kararı çıktı. Duruşmaya katılmayan eski istihbaratçı Başkomiser Resul Köse hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Yanar ve Başkomiser Resul Köse'nin de aralarında bulunduğu 11 polisin, 2010-2012 yılları arasında Aydın Belediyesi yetkilileri, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ile bazı MHP yöneticilerini yasa dışı dinledikleri iddiasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması yapıldı.

'PANKART KRİZİYLE İLGİLİ OLABİLİR'

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir ile 9 polis katıldı. Eski istihbaratçı Başkomiser Resul Köse'nin katılmadığı duruşmada, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, ifade verdi.

MHP il yöneticisi olduğu 2011 yılı içerisindeki 3 aylık bir dönemde yasa dışı olarak dinlendiğini ifade eden Ülken, "Bu dönem içerisinde ülke gündemine taşınan bir pankart krizi hadisesi mevcuttu. Partimiz ile dönemin valisi Hüseyin Avni Coş arasında, bu pankart krizi nedeniyle mahkemeye taşınan bir sürtüşme yaşandı. Ben bu sürtüşme ve pankart krizi nedeniyle dinlendiğimi tahmin ediyorum. Bunun dışında benim dinlenmeme bir sebep aklıma gelmiyor. Şikayetim devam ediyor" dedi.

Söz alan sanıklar, yasadışı dinlemelerle ilgili raporu inceleyemediklerini belirterek süre istedi. Davada ara karar alan mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutuklanmasına, Resul Köse hakkında ise yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Candemir ve Köse, 17 Aralık süreci sonrasında başlatılan yasadışı dinleme soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilip tutuklanmış, Resul Köse bir süre sonra tahliye edilmişti.