İstanbul Barosu önünde toplanan baro üyeleri, tutuklu meslektaşları için eylem yaptı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 500 kadar avukat, İstiklal Caddesi'ndeki İstanbul Barosu önünde toplanarak buradan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

GALATASARAY MEYDANI'NDA POLİS BARİKATI

"Savunma susmadı susmayacak", "Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın", "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" sloganları ve meşaleler eşliğinde yürüyen avukatlar, Galatasaray Meydanı'na ulaştığında polis barikatı ile karşılaştı.
Burada emniyet amiri ile konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yolun açılmasını istedi. Valilikten talimat aldıklarını belirten emniyet amiri yolu açamayacaklarını belirterek, gruptan basın açıklamasını Galatasaray Meydanı önünde yapmasını istedi.

"BÖYLE BİR HAKKINIZ YOK"

Bunun üzerine Ümit Kocasakal, korteje eşlik eden aracın üstüne çıkarak, basın açıklamasını buradan yaptı. Kocasakal, "Hepinizin bildiği gibi gerek Anayasa'ya, gerek 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa göre herkes önceden izin almaksızın silahsız, saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Bize verilen yanıt, bu güzergahın toplantı ve gösteri yürüyüşüne kapatıldığı şeklinde. Böyle bir hakkınız yok. Yarın bir kısmı tutuklu meslektaşlarımızın mesleki faaliyetlerinden ötürü yargılanmalarına başlanacaktır. Bu, demokrasi ve hukuk devleti bakımından kaygı verici bir durumdur ve topluma yönelik bir gözdağıdır. Sabaha karşı basılan avukat bürolarında 11 çelik kapının varlığından bahsedenler şimdi varlığı saptanan çelik para kasalarını ve para sayma makinelerini topluma açıklamak durumundadırlar. İstanbul Barosu olarak meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Kocasakal'ın açıklamasının ardından bir süre daha bekleyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.