ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde bağlı Kavak Beldesi'nde bulunan Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda dün gece eğitim atışı sırasında meydana gelen patlamada 17 asker yaralandı.
18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda dün saat 21.45 sıralarında gece atış eğitim yapılırken, patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tanktan yapılan atış esnasında aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerlerin yakına düşüp patladı. Patlamada aralarında rütbelilerinde bulunduğu 17 asker yaralandı. Patlama sonrası yaralı askerlerin meslektaşları ve yakınları hastaneye akın etti.

GELİBOLU KAYMAKAMI: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, "Askeri birlikte planlı bir eğitim yapılırken, patlama meydana gelmiş. Şuan nasıl olduğu konusunda biz de net bir bilgi edinemedik. Patlama esnasında bir Binbaşı, bir Yüzbaşı, bir Üsteğmen, 7 Astsubay, 2 Uzman Çavuş ve 5 Er yaralandı. Yaralı 3 Astsubay Keşan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Başına şarapnel parçası isabet eden 5 yaralı da tedbir amaçlı ve tomografi çekilmek üzere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Diğer 9 yaralının da Gelibolu'da Askeri ve Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor" dedi.

"HEPSİ, YARIN GÖREV BAŞINDA OLACAK SAĞLIKTALAR"

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çanakkale Valisi Çınar, şunları söyledi:
"18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda planlı gece eğitimi yapıldığı sırada tank silahının roket türündeki mermisinde teknik bir arıza meydana gelmiş. Bunun ardından merminin iki parçasından biri 300 metre uzağa düşmüş. Patlama parça tesiri yaralanmaya neden olmadı. Belki çok küçük parçalar personele gelmiş olabilir. Yaralılardan çoğunluğu patlama sesinden etkilendiği için tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kolordu komutanımızla görüştüm, çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar."