Doğan ZELOVA- Burak GEZEN / GELİBOLU (Çanakkale), ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde bağlı Kavak Beldesi'nde bulunan Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda gece eğitim atışı sırasında patlama meydana geldi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, tanktan yapılan atış sırasında merminin yakına düşmesi sonucu aralarında rütbelilerin de bulunduğu 12 askerin yaralandığını açıkladı. 

18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda bugün saat 21.45 sıralarında gece atış eğiti yapılırken, patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tanktan yapılan atış esnasında mermi aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerlerin yakına düşüp patladı. Patlama nedeniyle askerler Murat Bucaklı, Yalçın Yıldırım, Ahmet Altınsoy, Talat Değer, Hakkı Arı, Mehmet Ali Uzunkaya, Murat Koç, Abdül Tekin ve Tuğkan Çilingir ile ismi öğrenilemeyen 3 asker yaralandı. 

Yaralı 12 askerden 8'i Gelibolu Askeri Hastanesi'ne, 2'si Gelibolu Devlet Hastanesi'ne, 2'si de Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı olay sonrası Gelibolu Askeri Hastanesi'ne giderek yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar olayla ilgili yaptığı açıklama, "Tugayda gece eğitim atışı yapılmış. Tank mermisi yakına düşmüş. Onunla ilgili olarak da yaralılar var. 12 kişinin yaralandığını ve çok şükür durumlarının ağır olmadığını öğrendik" dedi.

BG(KÖ/SSA)