ASELSAN mühendisi Başbilen'in şüpheli ölümüne ilişkin olay yeri fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarla birlikte şüpheler arttı

Star gazesinin haberine göre, ASELSAN'da görevli üç mühendisin beş ay içinde art arda intihar etmesinin arkasındaki 'sır' perdesi aralanamıyor. Şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma süren ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümünü aydınlatacak olay yeri fotoğraflarında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. İlk kez ortaya çıkan fotoğraflarda Başbilen'in başka biri tarafından zorla öldürüldüğü izlenimi veriyor. Başbilen'in aracında duruş şekli de bu nasıl intihar sorusunu gündeme getirirken olay yeri tespit raporunda neden bu ayrıntılara yer verilmediği Başbilen'in kuşkulu ölümünde şüpheleri daha da artırdı.

ETRAFA KAN SIÇRAMADI

ASELSAN mühendisi Başbilen'in ölümünü aydınlatacak olay yeri fotoğraflarında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Olay yeri tespit raporuna göre, boğazı ve bileği kesilerek hayatını kaybeden Başbilen'nin kanının aracın sağ ön konsolunun altına doğru 90 derecelik açıyla aktığı öğrenildi. Başbilen'e ait kan damlalarına aracın tavan, koltuk ve kapı yanlarında rastlanmazken, 'boğazını keserek intihar eden bir kişiden çıkan kan damlaları nasıl olurda hiçbir tavan ve yan cisimlere sıçramaz?' sorusunu akıllara getirdi. Bu da Başbilen'in boğazının aracın ön tarafına ikinci bir kişi tarafından tutularak kesildiği savını güçlendirdi.

ÇANTANIN ÜSTÜNDE KAN İZİ YOK

Başbilen'e ait olay yeri fotoğraflarındaki Başbilen'in cesedinin duruş pozisyonu da olay yeri tespit raporunu doğrularken akıllara durgunluk veren bir başka ayrıntı da Başbilen'e ait çantayla ilgili oldu. Başbilen'in cesediyle birlikte sağ ön konsolun altında bulunan çantanın yukarıda kalan ön yüzünde kan izine rastlanmazken çantanın sadece alt yüzeyinde kan lekesi olduğu tespit edildi. Bu ayrıntı çantanın ikinci bir kişi tarafından Başbilen'in ölümü sonrasında cesedinin yanına konulduğu, akan kanın da sonrasında çantanın sadece alt yüzeyini lekelediği iddiasını güçlendirdi. Ayrıca çantada olduğu iddia edilen flash bellek daha sonra Jandarma tarafından kaybedilmişti.

KAFASI KOLTUĞUN ALTINA NASIL GİRDİ?

Olay yeri fotoğraflarında Hüseyin Başbilen'in kafasının yan koltuğun altına doğru sokulmuş olması dikkat çekti. Aracın şoför mahallinde oturan Başbilen'in kapıları açmak için neden şoför mahalli yerine aracın sağ tarafındaki kapıyı açmak istediği sorusu gündeme getiriyor. Olay yeri raporlarında Başbilen'in şoför bölümünden sağ koltuğa geçmek istediği iddia edilmişti.

PANTOLONUNA ÇAMUR NASIL BULAŞTI?

Ankara'nın Kavaklı köyü Aydıncık Mahallesi Mezarlık Üstü mevkisinde tarla içinde, park halindeki otomobilinde, boynu ve sol bileği kesilmiş şekilde ölü olarak bulunan Başbilen'in olay yeri fotoğraflarında pantolonunun paça ve arka cep kısmında çamur lekeleri de dikkat çekiyor. Başbilen'in ardından 17 Ocak 2007'de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6'ncı katından düşerek can verdi. ODTÜ mezunu üç genç mühendisin ölüm nedenleri kayıtlara intihar olarak geçti.

BOĞAZINI KESEN BİLEĞİNİ BU KADAR DERİNDEN NASIL KESER?

Olay yerinde ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in çekilen fotoğraflarındaki bir ilginç detay ise kesilen bileğinin bir hayli derinden bıçak darbesine maruz kalması oldu. İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu üyelerinden Başbilen'in ölümüne ilişkin 'intihar' tespiti yapan 5 üye, 'Başbilen önce boğazını sonra bileğini kesti' demişti. Ancak ortaya çıkan fotoğraflar incelendiğinde "boğazını 20 cm kesen bir insan bu acıyla ne denli bileğine bu kadar fazla zarar verebilir?" sorusunu sormadan edemiyor.