IŞİD’in Türkiye sınırını da tehdit edici boyutta Irak içinde ilerlemeye başlaması Ankara’yı alarma geçirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük’le durumu değerlendirmesi yapmak ve sınır boyunca alınan önlemleri görüşmek için kısa süre önce dışişleri konutunda bir araya geldi.

IŞİD tehdidi altındaki bölgede son olarak Mahmur Kampı; saldırı olasılığına karşı boşaltılmaya başlanmıştı.

MAHMUR'DA IŞİD ALARMI

Mahmur Kampı, IŞİD militanlarının, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı güneydeki Musul'un Mahmur ilçesine saldırmasının ardından boşaltılmaya başlandı. Kandil’den gelen PKK’lılar ile kampın güvenlikten sorumlu birimleri, IŞİD'e karşı savunma gücü oluşturdu.

Büyük çoğunluğunu 90’lı yıllarda Türkiye’den Kuzey Irak’a göç eden Kürtlerin oluşturduğu Mahmur Kampı IŞİD saldırısı nedeniyle boşaltılıyor.

HDP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür’ün de doğruladığı boşaltma kapsamında, yaklaşık 15 bin Mahmur Kampı sakini oluşturulan güvenli koridordan Erbil’e ulaştırılmaya çalışılacak.

Hürriyet’in ulaştığı Mahmur Kampı yetkilileri, kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan grubun tahliyesinin büyük ölçüde tamamlandığını; Kandil’den gelen PKK’lılar ile kampın güvenlikten sorumlu birimlerinin de bir savunma gücü oluşturduğu bilgisini verdi.