ANKARA'nın Yenimahalle ilçesinde polisin uyuşturucu operasyonu düzenlediği evde tuvalet giderine atılan 2 poşet ecstasy hap, kanalizasyondan çıkarıldı. Olayda 3 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yenimahalle İlçe Emniyeti Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, araçla gezerek uyuşturucu sattığı belirlenen H.Y. ve S.Ö.'yü takibe aldı. Takip edildiğini anlayarak kaçmaya çalışan iki şüpheli, polis kısa sürede yakalandı. Şüphelilerin aracında ve üzerinde yapılan aramada, çok sayıda 'skunk' diye tabir edilen uyuşturucu madde, ecstasy hap ve bir miktar kokain ile birlikte bir adet hassas terazi ve uyuşturucu maddelerin paketlemesinde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
UYUŞTURUCUYU TUVALETE ATTI
Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, şüphelilere ait üç ayrı eve baskın düzenledi. Evlerden birinde bulunan H.Y.'nin kardeşi L.Y., polis baskını üzerine evde bulunan iki poşet ecstasy hapı tuvalete atarak üzerine sifonu çekti. Şüpheliyi gözaltına alan polis ekipleri, tuvalete atıldığı belirlenen uyuşturucuların kanalizasyondan çıkarılması için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinden yardım istedi. Polis eşliğinde cadde üzerindeki rögar kapağını açan ASKİ ekipleri, yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucu kanalizasyondaki uyuşturucuyu çıkardı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Y. ve S.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçu'ndan işlem yapılan L.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 HAFTADA 80 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda, 80 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 22'si emniyetteki ifadelerinin ardından, 25'i ise çıkarıldığı mahkemece adli konrol şartıyla serbest bırakıldı. 33 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Son bir haftada yapılan operasyonlarda 495 gram bonzai, 36 gram metamfetamin, 354 gram eroin, 9 kilo 597 gram skunk maddesi, 1 kilo 907 gram esrar, 35 bin 830 adet ecstasy, 717 gram taş kokain, 100 gram line kokain, 410 gram uyuşturucu olarak değerlendirilen madde, 1970 adet sentetik ecza ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 71 bin 375 TL, 300 dolar ve 200 avro para ile 5 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet tabanca fişeği ve çok sayıda paketleme malzemesi ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

----------
-Kanalizasyondan uyuşturucu çıkarılması
-Detaylar


Haber:Gökhan CEYLAN/ANKARA, ()