Tartışmalara yol açan alkol düzenlemesinin mimarlarından AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl, açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; AK Parti'li Cevdet Erdöl, alkolün artık sadece izin verilen yerlerde içilebileceğini söyledi.

Alkol satışının 22.00-06.00 saatleri arasında yapılabileceğini vurgulayan Erdöl, “Bu saatler arasında market ve büfelerde satılamayacak. Restoran ve barlar kapsam dışında olacak. Çünkü buralarda perakende satış değil sunum yapılıyor” şeklinde konuştu.

"Hesaplaşma" iddialarını reddeden Erdöl, “Bu yasa alkolü yasaklamıyor, alkol tüketimini disipline ediyor. İçki içilen yerlere kurallar getiriyor. Bir yasak yok, isteyen restorana, bara, pavyona gidebilir. Ama isteyen istediği yerde içkili lokanta açmasın istiyoruz. İbadet yerleri ve okullara ilişkin 100 metre sınırı eleştiriliyor. Bu eskiden 200 metreydi, bunu biz 2003’de 100 metreye indirdik” dedi.

Alkolün birçok suçun nedeni olduğunu belirten Erdöl, “Alıp alkolünü çoluğumun çocuğumun yanında kafayı çekmesin. Belki bu tabir tam uymadı ama, tabanca taşımak gibi. Çünkü alkol birçok suçun, kazanın doğrudan nedeni” diye konuştu.

Erdöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne kadar çok alkol, şiddetten cinsel tacize kadar o kadar çok suç. Bizde kaydı tutulmuyor ama gidin acil servislere, kazaların yüzde 60-70 nedeni alkoldür. Onun için belli alanlarda uygun şartlarda alkol tüketilmesi sağlanacak. Tabii bu konular uygulama yönetmelikleriyle düzenlenecek. Piknik alanlarında, sahillerde ancak izinli olursa içilebilir. Bunun için izinli alanlar oluşturulacak. Bunları mülki idare amirleri belirleyecek. İzin verilmişse sorun yok ama izin verilmeyen yerlerde içilemeyecek. Sigarada reklamı promosyonu önlediğimiz için kimse zarar görmedi, alkolde de görmeyecek, aksine yararını görecek.”

Erdöl, alkollü içki şişeleri üzerine sağlığa zararlı olduklarına ilişkin uyarıcı yazı ve işaretlerin dünyanın birçok ülkesinde konulduğunu ifade etti.

AK Parti Milletvekili Erdöl, “Bire bir olmasa da buna benzer işaretler olacak” diye konuştu.

Erdöl, televizyonda sigarada olduğu gibi buzlamanın dışında alkol görüntülerinin yer almamasının sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.