KAYSERİ Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kalkan, Ali İsmail Korkmaz davasında 1 numaralı sanık gösterilen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile ilgili karara, Yargıtay nezdinde itiraz etti. Savcının itiraz dilekçesi Kayseri 3'üncü Ağır Ceza mahkemesindeki dosyaya da bugün girdi. Dilekçe, Yargıtay’a ulaştı.

Geçen çarşamba günü karar duruşması ardından 2 gün mazeret izini kullanan ve araya giren hafta sonu tatili nedeniyle 4 gün sonra bu sabah göreve yeniden başlayan mahkeme savcısı Mehmet Kalkan, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davada esas hakkındaki görüşünü açıklarken, sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan için 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istedi. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Saldoğan için 'Yaralama ve ölüme sebebiyet sonucu ölüme yol açmak' suçundan 10 yıl 10 hapis cezası verdi. Savcı Kalkan, davada yargılanan diğer 7 sanıkla ilgili bir itirazda bulunmadı.

Savcının itiraz dilekçesi bu gün itibarıyla Yargıtay ile Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Yazıişleri Müdürlüğü'ne ulaşıp, dosyaya konuldu. Yargıtay Başsavcılığı, savcı Mehmet Kalkan'ın gönderdiği itiraz dilekçesini hangi daireye sevk edeceğine karar verecek.